Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutissuomalainen: Harva sairaanhoitopiiri haluaa muuttaa koronarokotusjärjestystä

Valtaosa sairaanhoitopiireistä haluaisi säilyttää nykyisen koronarokotusjärjestyksen ainakin pääpiirteittäin, kertoo Uutissuomalainen. Tätä mieltä on Uutissuomalaisen kyselyn mukaan Suomen 20 sairaanhoitopiiristä 14. Vain 2 sairaanhoitopiiriä toivoo muutoksia, 3 ei ota kantaa ja 1 ei vastannut kyselyyn.

Rokotusjärjestykseen toivovat muutosta Helsingin ja Uudenmaan sekä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirit. Molemmat kannattavat rokotusten painottamista alueellisesti.

– Suomessa on alueita, joilla on pysyvästi korkeampi sairastuvuus ja asukkailla suurempi sairastumisriski. Tämä tulee huomioida rokotusjärjestyksessä ja riskiryhmäkäsitteen määrittelyssä, Husin toimitusjohtaja Juha Tuominen vastaa Uutissuomalaisen kyselyssä.

Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä KRAR päätti torstaina suositella, että rokotuksia painotettaisiin alueille, joilla koronatartuntoja ja sairaanhoidon tarvetta on eniten.

Rokotusasiantuntijaryhmä suosittelee koronarokotusten painottamista pahiten kärsiville alueille – Vakavat taudinkuvat vähenisivät jopa viidenneksen

Nykyistä rokotusjärjestystä kannattavat sairaanhoitopiirit perustelevat näkemystään esimerkiksi tasa-arvolla. Ne eivät kannata rokotusten painottamista vaikeimmille korona-alueille. Yleinen perustelu on, että koronatilanne voi eri puolilla maata huonontua nopeasti.

Perusterveillekin saattaa tulla rokotusjärjestys, muutamaa kriteeriä jo pohdittu – Ensin rokotetaan nämä yli 900 000 riskiryhmäläistä