Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Haku joustavan perusopetuksen luokalle käynnissä – "Tärkeää, että oppilaalla on syttynyt oma halu käydä koulua"

Haku joustavan perusopetuksen luokalle, eli ns. jopo-luokalle, ensi syksyksi on alkanut ja jatkuu 16. huhtikuuta kello 15 asti Nurmijärvellä.

Kyseiset jopo-ryhmät on tarkoitettu Nurmijärven kunnan 8.–9.-luokkien oppilaille, joilla on vaara jäädä ilman peruskoulun päättötodistusta tai heillä on vaikeuksia suoriutua opinnoistaan esimerkiksi heikon koulumotivaation, alisuoriutumisen ja runsaiden poissaolojen takia.

– Pidän tärkeänä, että oppilaalla on syttynyt oma halu käydä koulua ja suorittaa peruskoulun viimeiset luokat hieman eri tavalla, Klaukkalan jopo-luokan opettaja Anni Lehikoinen sanoo.

Klaukkalan jopo-luokalle voivat hakea Klaukkalan alueen oppilaat (Isoniittu, Urheilupuisto ja Mäntysalo) ja Rajamäelle otetaan oppilaita Kirkonkylästä ja Rajamäeltä.

Hakijat haastatellaan huhtikuussa viikoilla 16 ja 17 siinä koulussa, johon oppilas hakee.

Lisätietoja hakemisesta saa jopo-luokan työntekijöiltä ja oman koulun oppilashuollon henkilöstöltä. Hakulomakkeita saa oppilaan omasta koulusta ja kunnan kotisivuilta.

Joustavan perusopetuksen tavoitteena on perusopetuksen oppimäärän suorittamisen lisäksi, että nuori löytää motivaation koulunkäyntiin, saa omaa osaamistaan vastaavan peruskoulun päättötodistuksen, löytää oman alan ja jatko-opiskelupaikan sekä hankkii tiedot ja taidot, joilla pärjää jatko-opinnoissa ja elämässä.

Opetus järjestetään koulussa lähiopetuksena ja osaksi työpaikoilla sekä muissa oppimisympäristöissä ohjattuna opiskeluna. Jopo-luokalla keskeinen opiskelumuoto on työssäoppiminen. Sen jaksoihin kuuluu työpaikan työtehtävien lisäksi opetussuunnitelman mukaisia opiskelutehtäviä. Työssäoppimisten tavoitteena on tehdä työelämä tutuksi käytännön kokemuksen ja tiedon kautta.

Alustavan suunnitelman mukaan jopo-opiskeluun on mahdollista tutustua avoimet ovet -päivänä sekä Urheilupuiston koulun että Seitsemän veljeksen koulun jopo-luokilla keskiviikkona 31. maaliskuuta kello 12–18 (oppilaat sekä vanhemmat). Avoimet ovet toteutetaan, mikäli koronarajoitukset sen sallivat.

– Tiedotamme kunnan kotisivuilla vielä erikseen viikon 13 aalussa, miten avoimet ovet toteutetaan, erityisopetuksen asiantuntija Miira Arminen Nurmijärven kunnalta selventää.

Tarjolla on myös koulukohtaiset etätutustumispäivät, joista saa tarkempaa tietoa kouluista.