Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pian alkava remontti siirtää synnytysten paikkaa Hyvinkään sairaalassa

Hyvinkään sairaalassa synnytetään 29.3. lähtien seuraavat puoli vuotta eri kerroksessa kuin nykyään. Syynä on naistentautien ja synnytysten yksikössä alkava julkisivuremontti.

Synnytyssalit sekä naistentautipotilaiden, raskaana olevien ja synnyttäjien päivystys muuttavat 29.3. iltapäivällä A-rakennuksen eli niin sanotun vanhan sairaalarakennuksen toisesta kerroksesta saman rakennuksen P-kerrokseen (yksi kerros sisääntulokerroksesta alaspäin). Hissiauloissa on tarkemmat opasteet, Hus tiedottaa.

Samalla Hus muistuttaa, että synnyttäjien ja raskaana olevien päivystykseen saapuvien potilaiden on tärkeää soittaa ennen saapumistaan numeroon 050 427 5328.

Sisäänkäyntiin ei tule muutosta. Synnyttäjät kulkevat A-rakennukseen arkisin kello 6.30–20 ja viikonloppuisin kello 8–20 pääsisäänkäynnistä. Muina aikoina synnyttäjien tulee kulkea aikuisten päivystyksen (ensiavun) kautta.

Lapsivuodeosasto sijaitsee sairaalan D-rakennuksen 1. kerroksessa Perhesiivessä. Lisäksi synnyttäneillä perheillä on neljä huonetta sairaalan uuden H-rakennuksen lastentautien vuodeosastolla.

Käytössä on 14 yhden hengen/perhehuonetta ja kaksi kahden hengen huonetta.

Hus muistuttaa tiedotteessaan, että koronavirustilanteesta johtuen osastolla sallitaan vain yhden tukihenkilön läsnäolo. Vierailut ovat kielletty.

Äitiyspoliklinikan ja naistentautien poliklinikan sijaintiin alkava julkisivuremotti ei vaikuta, vaan ne sijaitsevat edelleen A-rakennuksen 2. kerroksessa.

Myös raskauden ajan ultraääniseulatutkimukset tehdään edelleen äitiyspoliklinikan tiloissa A-rakennuksen 2. kerroksessa.