Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SB-Pro voiton päässä välieristä – Nurmijärveläisillä on keskiviikkoiltana katkon paikka kotonaan

SB-Pron liiganaiset näyttävät etenevän Turun Palloseuran kustannuksella neljän parhaan joukkoon tänäkin keväänä. Mutta tiukkaa on. Lauantain puolivälieräavauksessa Arkadia-hallissa kotijoukkue oli parempi numeroin 3–2, ja sunnuntaina SB-Pro haki Turusta Ina Lemisen maalilla 6–5-jatkoaikavoiton. Kaikissa muissa kolmessa puolivälieräparissa voitot ovat 1–1.

SB-Pro ja TPS kohtaavat nyt pudotuspeleissä kolmannen kerran neljän vuoden sisään. Myös vuosi sitten parin oli määrä kohdata puolivälierissä, mutta silloin liiga pantiin koronan vuoksi säppiin juuri ennen pudotuspelien alkua. Sekä 2018 puolivälierissä että 2019 välierissä SB-Pro oli parempi voitoin 3–0, ja nyt jatketaan näköjään samalla kaavalla.

Lauantain kotipelin ratkaisi ykkösketju Jaana Lirkki (1+0) – Elina Kujala (2+0) – Karoliina Kujala (0+2).

– Paikkoja oli enempäänkin, totesi Elina Kujalan 2–1-johto-osuman hienosti pohjustanut puolustaja Juulianna Sotala, joka on noussut nurmijärveläisten alakerran vankaksi tukipilariksi. Ykköskentällinen, missä Sotalan pakkiparina pelaa Emma Itänen, vei lauantaina oman pelinsä puhtaasti 3–0.

– Oli hyvää puolustuspeliä koko joukkueelta, kolmatta mestaruuttaan jahtaava Sotala kommentoi.

– Pienen pelitauon jälkeen oli tosin alussa ainakin omalta osaltani vähän hakemista, mutta vähitellen pääsin rytmiin.

Vaikeuksien kautta voittoihin.

Sami Saarikoski

Sunnuntaina Turussa TPS nousi pelin puolivälissä 34 sekunnissa 1–2-tappiotilanteesta 4–2-johtoon ja johti vielä viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä 5–3. Mutta SB-Pro puristi voittoon. Elina Kujala oli kolmella maalisyötöllään vireessä vieraissakin. Toinen kolmen pisteen (2+1) pelaaja, puolustaja Leminen, latoi tehot pöytään ratkaisuhetkillä. Hän kavensi 5–4:ään, syötti Mirja Hietamäen viimeistelemän tasoituksen ja ratkaisi jatkoajan 12. minuutilla Lirkin seinäsyötöstä. Ennen Lemisen tuplaa oli Karoliina Kujala ehtinyt maalata kahdesti.

– Vaikeuksien kautta voittoihin, kiteytti SB-Pron ykköskäskijää Aki Vilanderia tuuraava Sami Saarikoski viikonlopun. Vilander on 28.3. asti karanteenissa perheessä ilmenneen koronavirustartunnan vuoksi.

– Sunnuntaina pelattiin suurin osa pelistä yhteen päätyyn. Keskiviikoksi pitää viimeistely laittaa parempaan kuosiin. Palkintona olisi vapaa viikonloppu, Saarikoski totesi.

Tarvittaessa SB-Pron ja TPS:n puolivälieräsarjaa jatketaan lauantaina Turussa ja sunnuntaina Klaukkalassa.

Arkadia-hallissa keskiviikkona 24.3. kello 18.30 F-liigan naisten 3. puolivälieräottelu SB-Pro – TPS. Tapahtumaan ei oteta yleisöä.