Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisin viikko Itä-Uudellamaalla: valepoliiseja, ajotapavalvontaa ja kotihälytystehtäviä

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella ilmeni viime viikolla muun muassa valepoliiseja, ajotapavalvontaa ja kotihälytystehtäviä.

Itä-Uudenmaan poliisin tietoon tuli viime viikolla kaksi tapausta, missä iäkkäämpiä henkilöitä oli huijattu ja saatu haltuun heidän verkkopankkitunnuksensa. Toisessa tapauksessa soittaja oli esiintynyt tietokoneohjelmiston tukihenkilönä ja sitä kautta päässyt käsiksi henkilön tilitietoihin. Toisessa tapauksessa soittaja oli esiintynyt poliisina ja kertonut tarvitsevansa sitä kautta pääsyn tilitietoihin.

Molemmissa tapauksissa asianomistajat menettivät tileiltään merkittävän summan rahaa. Molempia tapauksia tutkitaan Itä-Uudenmaan poliisissa törkeinä petoksina.

Poliisista muistutetaan, että poliisi ei koskaan pyydä luovuttamaan verkkopankkitunnuksia, ja niitä ei tule koskaan luovuttaa kenenkään muunkaan ulkopuolisen henkilön käyttöön.

Liikennepoliisisektorilla tehtiin viikonlopun aikana ajotapavalvontaa etenkin poliisilaitoksen itäisillä ja pohjoisilla alueilla. Poliisin haaviin jäi viisi kuljettajaa, joiden epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan. Lisäksi neljän kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

– Mitatut nopeudet ovat huolestuttavan kovia, kun ajokeli on paikoin vielä huono ja tien pinnat osittain jäässä. Liikenteestä tavattiin myös ilman ajo-oikeutta ajavia kuljettajia, kertoo komisario Asko Sartanen poliisin tiedotteessa.

Viime viikko oli valvonta- ja hälytystoiminnan osalta kiireinen. Kokonaistehtävämäärä koko poliisilaitoksen alueella pysyi kuitenkin samalla tasolla kuin viime viikolla.

– Kotihälytystehtävien määrä on edelleen korkealla tasolla, ja viime viikon aikana poliisi hoiti niitä 201. Kotihälytystehtävät painottuvat edelleen viikonloppuihin. Nyt kun ravintolat ovat suljettuina, juhlinta on siirtynyt ihmisten koteihin, ja se näkyy poliisin tehtävissä. Viime viikonloppuna kotihälytystehtäviä, joista suurin osa johtui häiritsevästä metelistä, hoidettiin 85, kertoo ylikomisario Jussi Huhtela.

– Jatkoimme edellisten viikonloppujen tapaan tehostettua valvontaa muun muassa Tikkurilan asemaseudun, kauppakeskus Dixin sekä Myyrmäen ja Martinlaakson rautatieasemien alueilla yhdessä muiden toimijoiden kanssa, Huhtela jatkaa.

Korona näkyy edelleen poliisin tehtävissä, niin kuin se on näkynyt jo viime keväästä saakka.

– Pyrimme parhaamme mukaan huolehtimaan erityisesti siitä pienestä määrästä ihmisiä, joilla menee alueellamme nyt huonommin kuin koskaan, kertoo Huhtela.

Poliisi tiedotti viime viikon tiistaina kahdesta 14.–15.3. Vantaan Keimolassa tapahtuneesta väkivallanteosta. Tapausten tutkinta on edennyt Itä-Uudenmaan poliisissa ja tapauksiin epäillyt kaksi henkilöä on vangittu torstaina 18.3. epäiltynä todennäköisin syin kyseisiin tekoihin.