Kesätyösetelit loppuivat ennätysajassa – kaikki 128 seteliä menivät kolmessa minuutissa: "Niitä on täysin riittämätön määrä"

Nuorten kesätyöpaikat ovat tänä vuonna vähissä, mikä näkyy kesätyöseteleiden nopeassa menekissä. Ari Peltonen

Jutta Halminen

Nurmijärven kunnan kesätyösetelit menivät tänä vuonna kuumille kiville, sillä kaikki 128 kesätyöseteliä loppuivat kolmessa minuutissa. Edellisvuonna seteleitä riitti vajaan kahden tunnin ajaksi. Nurmijärven kunnan nuorisopäällikön Merja Winha-Järvisen mukaan seteleitä oli tänä vuonna jaossa aivan liian vähän kunnan kokoon nähden. Aiemmin seteleitä on jaettu 220 kappaletta.

– Tämä on täysin riittämätön määrä. Optimaalisin määrä olisi 250 kappaletta, jolloin lähes kaikki halukkaat saisivat setelin, Winha-Järvinen sanoo.

Kesäsetelin saaneet nuoret voivat työllistyä kesän ajaksi muun muassa kaupan alalle, hevostalleille ja kolmannen sektorin toimijoille.

Nurmijärven kunta on jakanut kesäseteleitä jo lähes 20 vuoden ajan. Winha-Järvisen mukaan kunnan nuoret sekä yrittäjät ovat seteleistä niin tietoisia, että kaikki tarjolla olevat kesäsetelit menevät viimeistä myöten käyttöön. Kesätyösetelin saa tulostamalla kesätyösetelihakemuksen. Hakemuksia voi tulostaa useita, mutta vain yhden voi palauttaa. Nuori hakee itse kesätyöpaikkaa, mieluiten ennen hakemuksen tulostamista.

– Nuori menee yritykseen ja kysyy voivatko he palkata hänet, jos hän saa kesätyösetelin. Työnantajan tulee olla joko yritys, yhteisö tai säätiö. Kunta tai kaupunki eikä yksityishenkilö voi siis ottaa nuorta töihin setelin turvin.

Työnantajan ei kuitenkaan tarvitse olla nurmijärveläinen. Nuori täyttää hakemuksen yhdessä työnantajan kanssa, jonka jälkeen hän palauttaa hakemuksen. Setelin palautettua tulee tieto sen myöntämisestä. ja nuori ilmoittaa asiasta työnantajalle.

Winha-Järvinen toivoo, että nuoret, jotka jäivät ilman seteliä, palkattaisiin kesäksi joka tapauksessa yritykseen, jonka kanssa setelistä oli sovittu.

– Nurmijärven kunta haluaa tukea yrityksiä, maksamalla tukea työnantajille, jotta he palkkaisivat nurmijärveläisiä nuoria kesätöihin, antaen samalla nuorille arvokasta työkokemusta tulevaisuutta varten, Winha-Järvinen sanoo.

Kesätyösetelit tulivat hakuun tänä maanantaina, mutta nuorten nopeus yllätti Winha-Järvisen.

– He tuntevat järjestelmän, sillä se on ollut kunnassa niin kauan. Seteleiden määrän vähentäminen oli huono päätös.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut