Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli 10 hengen kokoontumisrajoitusta jatketaan Husin alueella – koskee niin liikuntatiloja kuin kauppakeskusten oleskelutilojakin

Yli kymmenen hengen asiakastilat on pidettävä edelleen kiinni Uudellamaalla.

Kiinnipidon jatkamisesta määrää Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) päätöksellään, joka koskee koko Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) aluetta.

Päätöksen mukaan Uudellamaalla on pidettävä yli 10 hengen asiakastiloja suljettuna 11. huhtikuuta asti.

Määräys sulkemisesta koskee laajasti niin julkisessa kuin yksityisessäkin käytössä olevia urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystiloja. Näitä ovat muun muassa joukkueurheilun tai ryhmäliikunnan sisätilat ja kuntosalit, yleiset saunat ja uimahallit ja niiden yhteydessä olevat pukuhuoneet.

Niin ikään kiellon piiriin kuuluvat tanssipaikat ja kuorolauluun, harrastajateatteriin sekä muuhun vastaavaan ryhmäharrastuksiin käytettävät tilat ja myös huvi- ja teemapuistot sekä sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat. Kauppakeskusten yleiset oleskelutilatkin on pidettävä pois käytöstä.

Sisätiloja on kuitenkin mahdollista käyttää, jos niissä on samanaikaisesti enintään kymmenen asiakasta tai osallistujaa, avi tiedottaa. Ulkotiloissa vastaava asiakasmääräraja on viisikymmentä.

Jos tilojen käyttöä ei rajata näihin henkilömääriin, tilat on suljettava.

Lisäksi muuten suljettavaksi määrättyjä tiloja voidaan käyttää vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan.

Päätös tilojen sulkemisesta ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Muitakin koronarajoituksia ollaan jatkamassa laajasti Etelä-Suomen alueella. Yli kuuden hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty maaliskuun loppuun asti, ja rajoituksia ollaan jatkamassa huhtikuun ajalle. Päätökset on tarkoitus julkaista ensi maanantaina.

Husin alueella nykyinen päätös kokoontumisrajoituksesta on voimassa 14. huhtikuuta asti.

Avi valmistelee lisäksi rajanylityspaikkojen terveysturvallisuuden varmistavia päätöksiä.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto korostaa, että tautitilanne on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella vakava ja herkästi leviävät virusmuunnokset lisäävät entisestään riskiä tilanteen nopealle pahenemiselle.