Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avilta uudet määräykset koronarajoituksiin – yläkoulujen etäopetus jatkuu pääsiäisen yli

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Avi antoi 24. maaliskuuta määräyksiä koronarajoituksista Nurmijärvellä. Varhaiskasvatus toimii edelleen normaalisti ja alakoulut jatkavat lähiopetuksessa.

Uudet määräykset vaikuttavat erityisesti yläkoululaisiin. Nurmijärven kunta noudattaa Keusoten ja Avin linjauksia, mikä tarkoittaa yläkoululaisten osalta etäopetuksen jatkumista todennäköisesti 11. huhtikuuta saakka. Yläkoululaisten oli tarkoitus palata lähiopetukseen tulevana maanantaina. Kunta tiedottaa asiasta aikataulun vahvistuttua.

Keusote suosittelee etäopetuksen jatkamista niin ikään lukioissa ja ammatillisessa koulutuksessa. Nurmijärven lukion Kirkonkylän ja Rajamäen toimipisteiden opiskelijat jatkavat 13. huhtikuuta pääasiallisesti etäopetuksessa. Arkadian yhteislyseo, Keuda ja muut opetuksen järjestäjät tiedottavat toiminnastaan viestintäkanavissaan.

Nurmijärven kirjastojen rajoitetut palvelut ja supistetut aukioloajat ovat edelleen voimassa toistaiseksi eikä kirjastoauto Oiva kierrä. Kirjastoissa on mahdollista palauttaa, noutaa varattu aineisto ja pistäytyä asiakaskoneella. Nuorisotilat pysyvät edelleen suljettuina toistaiseksi, nuorisotyöntekijät ovat läsnä sosiaalisessa mediassa.

Nurmijärven alueella yksityistilaisuuksien osalta voimassa on Keusoten suositus, jonka mukaan mitään yksityisiä kokoontumisia ei pitäisi järjestää. Avin päätös rajoittaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä. Enintään kuuden henkilön kokoontumisia on mahdollista järjestää, mutta niissäkin on noudatettava opetus- ja kulttuuriministeriön sekä THL:n ohjetta.