SB-Pro rankkareilla neljän sakkiin – Nurmijärvellä pelataan tänäkin keväänä naisten SM-mitaleista

SB-Pron Jaana Lirkillä oli erikoinen keskiviikkoilta. Hän toimitti pallon sekä omaan että vastustajan maaliin ja vielä toisen kerran oikeaan päähän rangaistuslaukauskilpailussa. Salibandyliitto/Jarmo Koskela

Matti Hannula

Voitto varsinaisella peliajalla, voitto jatkoajalla ja voitto rangaistuslaukauskilpailussa. Siinä SB-Pron saldo F-liigan naisten puolivälieräpeleistä Turun Palloseuraa vastaan.

Kolmas ja ratkaiseva voitto tuli keskiviikkoiltana Arkadia-hallissa todella pitkän kaavan kautta. Rangaistuslaukauskisassa viiden parin jälkeen onnistumiset olivat tasan 2–2. Ratkaisu syntyi vasta kolmannessa jatkoparissa, kun SB-Pron Ina Leminen onnistui ja Pro-vahti Juulia Kataja torjui TPS:n Milla Nordlundin yrityksen. Pron voittolukemiksi kirjattiin 4–3.

– Tämä oli sellainen ”kerää koko sarja” -tyyppinen tarina, kiteytti SB-Pron valmentaja Sami Saarikoski kaikki kolme mahdollista voittotyyppiä sisältäneet puolivälierät.

– Tosi takkuista ja hermostunutta meiltä tämä kolmas. Mutta tavoite täyttyi: välieräpaikka irtosi suoraan kolmessa ottelussa, ja saimme vapaan viikonlopun. Nyt sitten odotellaan, kuka tulee välierissä vastaan.

SB-Pro selvitti ainoana puolivälierät suoraan 3–0-voitoin. Kaikissa muissa pareissa mentiin vähintään neljänteen peliin. Pääsiäislauantaina käynnistyvissä välierissä nurmijärveläisillä on edelleen kotietu.

SB-Pro sai puolivälierien katkopeliin todella epäonnisen startin, kun Jaana Lirkki ohjasi pallon omaan maaliin jo 20 pelisekunnin jälkeen. Avauserän lopulla Jasmin Saario sivalsi paluupallosta vieraat jo kahden maalin johtoon, kunnes Leminen vielä ennen taukoa kavensi 1–2:een.

Toinen erä oli maaliton. Kolmannen erän viidennellä minuutilla SB-Pro käänsi 27 sekunnissa maalin tappioaseman maalin johdoksi. Ensin Jenina Hämäläinen tasoitti, ja sitten Lirkki paikkasi ensimmäisen peliminuutin möhläyksensä. TPS:n Sofia Leino pääsi kuitenkin tasoittamaan ylivoimalla vajaa viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Kun jatkoerä oli maaliton, haettiin ratkaisu rangaistuslaukauksilla. Viidessä ensimmäisessä parissa Pro-pelaajista onnistuivat Meri-Helmi Höynälä ja Lirkki. Leminen oli siinä vaiheessa yksi epäonnistujista, mutta toisen puolivälieräpelin jatkoaikamaalin tekijä otti nytkin lopulta ratkaisijan viitan.

SB-Pron liiganaiset ovat olleet mitaleilla joka kevät kaudesta 2010–2011 alkaen, lukuun ottamatta viime vuotta, jolloin pudotuspelit jäivät pelaamatta ja mitalit jakamatta. Seuran yhdestoista SM-mitali häämöttää.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut