Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Versaali Oy auttaa ihmisiä löytämään paikasta toiseen – opasteita 70 vuoden ajan

Versaali Oy:n nyt 70-vuotias tarina alkaa siitä, kun toimitusjohtaja Laura Ahokas-Hokan ukki ja tämän veli ryhtyivät valmistamaan muovista pieniä valkoisia kirjaimia ja niitä varten tarvittavia mustia tauluja.

Alkuvuosina helsinkiläisessä pesutuvassa valmistetut porrastaulut kuuluvat edelleen yrityksen tuotevalikoimaan. Viimeiset 50 vuotta niitä on valmistettu Klaukkalassa.

Vaikka moni asia on kuluneina vuosikymmeninä muuttunut, yrityksen toiminnan perusta on säilynyt samana.

– Tehtävämme on auttaa ihmisiä löytämään paikasta toiseen, vaikka siihen kuinka asioita tehdään onkin tullut päivitystä, Ahokas-Hokka toteaa.

Yrityksen palveluja käyttävät muun muassa taloyhtiöt ja huoltoyhtiöitä, uimahallit, päiväkodit ja sairaalat. Versaali Oy toteuttaa myös erilaisia projekteja. Yhteistyötä tehdään nyt arkkitehtien ja suunnittelijoiden kanssa, eikä opaste ole enää välttämätön paha, vaan osa sisustusta.

Versaali Oy toteuttaa asiakkaan niin halutessa koko paketin, sillä yrityksellä on oma suunnittelija, asennuspalvelu ja tuotanto.

– Mitä kummallisempi ja ihmeellisempi projekti, sitä enemmän se on meidän juttu, Ahokas-Hokka sanoo.

Yrityksen tuoreimpia isoja projekteja ovat opasteiden valmistaminen ja paikoilleen asentaminen Scandic Grand Central Helsinki -hotelliin sekä Lahden Seurahuoneelle. Nurmijärveläisittäin tutumpia kohteita ovat elokuvateatteri Kino Juhan punaiset ulko-opasteet Kirkonkylällä. Myös uudessa Metsolan päiväkodissa näkyy Versaali Oy:n kädenjälki. Päiväkoti sijaitsee Rajamäessä Kylänpään alueella.

Laura Ahokas-Hokka on työskennellyt yrittäjänä Versaali Oy:ssä 19 vuotta.

– Tähän on niin kasvanut, tämä on minun kakkosperhe, aina mukana, hän sanoo.

– Haaveena on, että myös neljäs polvi jatkaisi tätä yritystä aikanaan. Minulla on kaksi poikaa ja asiasta on keskusteltu heidän kanssaan.

Pesutupapäivien jälkeen Versaali Oy toimi useassa eri paikassa Helsingissä, ja muutti sitten 10 vuodeksi Vantaan Kaivokselaan. Kun tilaa taas tarvittiin lisää, ostettiin tontti Teollisuustieltä Klaukkalasta ja rakennettiin sinne toimitilat.

– Meidän asiakaskuntamme on ympäri Suomea, mutta pääpaino on pääkaupunkiseudulla, Ahokas-Hokka kertoo.

– Suurin osa työntekijöistä on Klaukkalasta, muualta Nurmijärveltä tai lähikunnista. Itsekin asun Klaukkalassa, hän jatkaa.

Yrityksessä työskentelee noin 20 henkilöä, jotka saavat Ahokas-Hokalta kiitosta ammattitaidostaan ja sioutuneisuudestaan.

Versaali Oy:n pitkän yrityshistorian ajalle on mahtunut sekä lamaa että taantumaa. Nyt vuorossa on korona-aika ja sen muun muassa lomautusten muodossa tuomat haasteet.

– Ravintola- ja hotellipuoli on meille tärkeä, siellä eletään nyt hiljaiseloa. Sama koskee esimerkiksi urheiluhalleja, Ahokas-Hokka kertoo.

– Olemme mukana uudisrakentamisessa ja remonttikohteissa. Ne ovat yhä käynnissä. Nähtäväksi jää, mitä kohteita jätetään odottamaan, kun kuntien talous on niin heikko, hän jatkaa.

Korona-aika on tuonut yritykselle myös uusia töitä kuten pisarasuojien rakentamista kauppojen tiskeille ja kassoille sekä lattiatarrojen valmistamista.

– Korona on välivaihe, pitää katsoa kauas eteen. Olemme edelleen vahva toimija erikoisemmissa kohteissa.

Versaali Oy tehnyt ja julkaissut juhlavuoden kunniaksi sosiaaliseen mediaan juttusarjan, jossa kerrotaan kuukausittain yrityksen eri toimintavuosikymmenistä. Nyt vuorossa on 70-luku.