Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuntosalit kokonaan kiinni Nurmijärvellä? Aluehallintovirasto valmistelee päätöstä

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kertoo valmistelevansa uutta päätöstä, jolla tiettyjä urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevia tiloja määrätään kokonaan suljettavaksi torstaista 1. huhtikuuta alkaen.

Päätös perustuu tartuntatautilain sunnuntaina hyväksyttyyn muutokseen, jossa poistettiin mahdollisuus pitää avoinna enintään kymmenen asiakkaan käytössä olevia tiloja.

Määräys tilojen sulkemisesta tarkoittaa toteutessaan sitä, että julkisten ja yksityisten toimijoiden urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevat tilat pitää sulkea. Sulku koskisi muun muassa joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettäviä sisätiloja, yleisiä saunoja ja uimahalleja, tanssipaikkoja, harrastajateattereja ja kuorolaulutoimintaan käytettäviä tiloja, sisäleikkipaikkoja ja kauppakeskusten yleisiä oleskelutiloja.

Suljettavaksi määrättyjä tiloja voidaan käyttää vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan. Päätös tilojen sulkemisesta ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

– Eduskunnan sunnuntaina 28.3. hyväksymä lakimuutos tarkoittaa käytännössä sitä, että uusien päätöstemme mukaan myös pienten asiakasmäärien liikunta- ja virkistyskäytössä olevat tilat on suljettava, kun tähän asti enintään kymmenen hengen käytössä olevia tiloja on ollut mahdollista pitää avoinna, täsmentää aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

Avin mukaan päätös tilojen sulkemisesta on tarkoitus julkaista keskiviikkona, kun lakimuutos tulee voimaan. Päätös tulisi voimaan torstaina 1.4.2021 ja koskisi ainakin osaa Etelä-Suomen aluehallintoviraston alueen sairaanhoitopiireistä, erittäin todennäköisesti ainakin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin aluetta.