Valtuustoaloite: Isoniitun ja Luhtajoen ympäristön ulkoilu- ja virkistysaluetta tulee kehittää

Nurmijärven kokoomuksen valtuustoryhmä esittää aloitteessaan Klaukkalan Isoniitun ja Luhtajoen ympäristön ulkoilu- ja virkistysalueen turvaamista ja kehittämistä. Isoniitun-Luhtajoen alue on Klaukkalan keskeinen ulkoilualue, joka palvelee suurta joukkoa klaukkalalaisia sen ollessa helposti saavutettavissa niin Klaukkalan keskustan kuin Mäntysalonkin suunnalta.

Aloitteessa kirjoitetaan, että alue toimii merkittävänä virkistys- ja ulkoilualueena niin kävelijöille, juoksijoille, pyöräilijöille kuin hiihtäjillekin. Alueella on myös käyttämätöntä kehittämispotentiaalia nykyistä puistomaisemmaksi ja yhteisöllisyyttäkin edistäväksi ulkoilu- ja virkistysalueeksi.

Alueen kautta tulee kulkemaan tulevaisuudessa tieyhteys Klaukkalan kehätien ja keskusta-alueen välillä. Tästä syystä ulkoilu- ja virkistysalueen osittainen siirtäminen vesitornin, Kirkkotien ja Mäntysalon väliin sekä alueen kehittäminen on ajankohtaista, jotta uusien liikenneyhteyksien jälkeen myös ulkoilumahdollisuudet alueella säilyvät edelleen hyvinä ja aluetta voidaan kehittää kokonaisvaltaisesti, aloitteessa kirjoitetaan.

Aloitteen mukaan Klaukkalassa ei ole tällä hetkellä monipuolista toimintapuistoa eikä keskusta-alueella ole rengasmaista ulkoilureitistöä. Isoniitun ja Mäntysalon väliselle alueelle on hyvät mahdollisuudet kehittää rengasmaisia kävelyreittejä nykyisen ison kulkuväylän yhteyteen.

Aloitteessa halutaan kehittää aluetta liikkumisen lisäksi puistomaiseksi ympäristöksi, jossa olisi esimerkiksi nurmikko- ja piknikalue terasseineen, kiinteine pöytineen ja penkkeineen. Puistoon voisi istuttaa kirsikka- tai omenapuita sekä perustaa mahdollisuuksien mukaan viljelypalsta -alueen.

Aloitteessa kirjoitetaan, että toteuttamisratkaisut tehdään Nuuka-hengessä osin myös talkootyönä yhteisöllisesti. Rahoituksessa hyödynnetään hankerahoitusta tai avustuksia. Nurmijärven kokoomuksen valtuustoryhmä esittää, että Klaukkalan Isoniitun ja Luhtajoen ympäristön ulkoilu- ja virkistysalueen kehittämistä selvitetään ja toteuttamiskelpoiset ideat toteutetaan mahdollisimman pikaisesti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut