Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SB-Pron välierävastustajana liigahistorian menestynein seura tamperelainen Classic

Naisten salibandyliigan finaaleja ei ole pelattu 14 vuoteen ilman, että joukkueista jompikumpi on nurmijärveläinen SB-Pro tai tamperelainen Classic. Eikä pelata tänäkään vuonna. SB-Pro ja Classic nimittäin kohtaavat lankalauantaina alkavissa välierissä. Toisessa välieräparissa ovat vastakkain oululainen SSRA ja Porvoon Salibandyseura. Loppuotteluihin pääsee kolmella voitolla.

Hallitseva mestari SB-Pro hoiteli puolivälierävastustajansa Turun Palloseuran kesälaitumille suoraan kolmessa ottelussa. Classic kukisti turkulaisen FBC Loiston viidenteen peliin venyneessä puolivälieräsarjassa, missä kaikki ottelut päättyivät vierasvoittoihin.

Runkosarjassa kaikki SB-Pron ja Classicin kolme kohtaamista päättyivät selkeisiin kotivoittoihin.

– Kokeilimme Classicia vastaan kahta eri lähestymistapaa. Tampereella marraskuussa kokeiltu tapa ei toiminut ollenkaan (7–3). Mutta varsinkin tammikuussa Klaukkalassa tuplapanospelissä, mikä oli samalla cupin välierä, pelasimme kutakuinkin kuten pitääkin (8–2). Sellaista peliä lähdemme nyt välierissäkin pelaamaan, sanoo SB-Pron päävalmentaja Aki Vilander, joka joutui perheessään ilmenneestä koronatartunnasta seuranneen karanteenin vuoksi seuraamaan suojattiensa puolivälieräsarjan etänä.

– Onneksi minulla oli omat live-kamerat ja suora puheyhteys vaihtopenkin taakse. Pystyin olemaan peleissä täysillä sisällä koko ajan. Olisi ollut aikamoinen kärsimys, jos olisin joutunut tyytymään pelkästään katselemaan peliä Ruutu+:sta.

Vilanderin karanteeni päättyi viime sunnuntaina, joten välieriin hän pääsee paikan päälle.

– Puolivälierissä selvästi puuttui rentoutta omasta tekemisestä, Vilander näki.

– Mutta turha isommin valittaa, kun saimme kolme voittoa.

TPS yritti sinnitellä SB-Prota vastaan kahdella kentällisellä. Kovin paljon leveämpää rintamaa ei ole Classiciltakaan tiedossa.

– Puolivälierissään Classic sai jarruteltua peleihin lähes kävelyvauhdin. Sellaiseen ei sovi lähteä mukaan, Vilander korostaa.

– Meidän täytyy määritellä tempo pelaamalla aggressiivisesti ja leveällä rintamalla. Oma peli-identiteettimme ja materiaalin laajuus riittävät finaaleihin pääsyyn, Vilander uskoo.

Arkadia-hallissa lauantaina 3.4. kello 17 ja keskiviikkona 7.4. kello 18.30 SB-Pro – Classic, F-liigan naisten 1. ja 3. välierä. Tapahtumiin ei oteta yleisöä.