75 keskeneräistä valtuusto- ja kuntalaisaloitetta – vanhimmat vuodelta 2016

Valtuutetut arvostelivat kunnanvaltuuston kokouksessa avltuusto- ja kuntalaisalotteiden hidasta käsittelytahtia. Kuvituskuva. Sami Saarenpää / Keskisuomalaisen arkist
Taina Joutsen

Taina Joutsen

Nurmijärven kunnanvaltuusto on käsitellyt vuonna 2020 15 valtuustoaloitetta. Keskeneräisiä valtuustoaloitteita oli vuoden 2020 lopussa 36 ja keskeneräisiä kuntalaisaloitteita 39. Kuntalaisaloitteet on kerätty valtuustokauden alusta eli 1.6.2017 alkaen.

Vuodelta 2020 keskeneräisiä valtuustoaloitteita oli vuoden lopulla 19 kappaletta, vuodelta 2019 yhdeksän kappaletta, vuodelta 2018 kuusi kappaletta sekä vuosilta 2017 ja 2016 molemmilta yksi kappale.

Vuodelta 2020 keskeneräisiä kuntalaisaloitteita oli 23 kappaletta, vuosilta 2019 ja 2018 molemmilta seitsemän kappaletta sekä vuodelta 2017 kaksi kappaletta.

Kunnanhallituksen on hallintosäännön mukaisesti vuosittain maaliskuun loppuun mennessä esitettävä valtuustolle luettelo kunnanvaltuutettujen tekemistä ja kunnanhallitukselle lähetetyistä aloitteista, joita valtuusto ei ole edellisen vuoden loppuun mennessä lopullisesti käsitellyt. Samalla on ilmoitettava, mihin toimenpiteisiin niiden johdosta on ryhdytty. Valtuusto voi puolestaan todeta, mitkä aloitteista on käsitelty loppuun.

Kunnanvaltuusto sai tämän tiedon viime kokoukseensa. Asian käsittelyn yhteydessä valtuutetut keskustelivat aloitemenettelystä ja aloitteiden pitkähköistä käsittelyajoista. Keskustelun päätteeksi hyväksyttiin valtuutettu Harri Lepolahden seuraava ponsiesitys: Esitän että kh selvittää miten aloitemenettelyä voitaisiin kehittää ja aloitekäsittelyä nopeuttaa.

Valtuuston kokouksessa jätettiin myös viisi uutta aloitetta. Leni Pispala (vihr.) ja Jonna Heinonen (vihr.) jättivät valtuustoaloitteen Nurmijärven kunnan osallistumisesta Pride-liputukseen Helsinki Pride-viikolla sateenkaaren väreissä ja huomioimalla yhdenvertaisuuden ja syrjimättömyyden näkyvästi omassa toiminnassaan kyseisen viikon aikana.

Tarleena Takalo-Eskola (kok.), Virpi Räty (kok.) ja Riina Mattila (kok.) jättivät valtuustoaloitteen Klaukkalan Isoniitun ja Luhtajoen ympäristön ulkoilu- ja virkistysalueen turvaamiseksi ja kehittämiseksi.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä jätti valtuustoaloitteen Hupikylä-kaavasta, jonka tarkoituksena on luoda asuinalue, jonne rakentaja voi rakentaa itsensä näköisen ja ekologisen rakennuksen.

Esa Laitinen (ps.) jätti valtuustoaloitteen liikunnan ja metsänhoidon yhdistämisestä.

Kokoomuksen valtuustoryhmä jätti valtuustoaloitteen alaikäisten kiusaamiseen ja syrjäytymiseen puuttumiseksi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut