Anonyymi rekrytointi kokeiluun Nurmijärvellä? "Hyödyllistä, jos hakijoita on paljon"

Kuvituskuva. Riikka Laine
Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Nurmijärven kunta suunnittelee anonyymin rekrytoinnin kokeilua.

Vihreiden valtuustoryhmä jätti aiemmin valtuustoaloitteen, jossa se esitti, että kunta siirtyy käyttämään anonyymiä rekrytointia kunnan virka- ja työsuhteita täytettäessä.

Kunnan valmisteleman ja valtuuston hyväksymän vastauksen mukaan kunnassa voitaisiin kokeilla anonyymia rekrytointia.

– Anonyymiä rekrytointia on perusteltua kokeilla muiden kuntien tapaan riittävän monessa rekrytointiprosessissa ennen kuin tehdään päätöksiä toiminnan vakiinnuttamisesta, vastauksessa perustellaan.

Kunnan mukaan kokeilua varten määritellään, missä tehtävänimikkeissä ainakin anonyymiä rekrytointia kokeillaan ja tavoitteena on saada kokemuksia useista anonyymeistä rekrytointiprosesseista kokeilun kuluessa. Kokeilu voidaan aloittaa keväällä 2021, ja sen koordinointi voidaan tehdä henkilöstöpalveluiden toimesta.

Hakijoiden ja rekrytoivien tahojen palautteet sekä anonyymin rekrytoinnin vaikutukset analysoidaan vuoden 2022 loppuun mennessä jatkopäätöstä varten.

Kunnan mukaan hyödyllisintä anonyymi rekrytointi voisi olla tehtävissä, joihin on paljon hakijoita. Tällaisia voivat olla esimerkiksi tukipalvelu-, hallinto- ja asiantuntijatehtävät.

– Jos tehtävään on vain yksittäisiä tai muutamia hakijoita, yleensä kaikki hakijat haastatellaan muutenkin. Anonyymi prosessi ei todennäköisesti ole mahdollista niissä tehtävissä, joissa valintaa rajoittavat kelpoisuusvaatimukset on otettava huomioon ja tutkinto- ja/tai työtodistukset tarkistetaan jo ennen haastatteluun kutsumista. Myöskään sisäiset haut eivät arvion mukaan sovellu anonyymiin rekrytointiin, kunnan vastauksessa sanotaan

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Nurmijärvellä sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut