Kirjaston ja Keudan yhteishankkeelle 43 000 euron avustus – tavoitteena lukemisen ja lukutaidon edistäminen

Kuvituskuva. Riikka Laine
Taina Joutsen

Taina Joutsen

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Nurmijärven kirjaston ja Keudan Nurmijärven toimipisteen yhteishankkeelle Toimintamalli lukemisen edistämiseksi 43 000 euron avustuksen. Yhteistyökumppanina hankkeessa on myös Nurmijärven hyvinvointipalvelut.

Hankkeen tavoitteena on ammattiin opiskelevien nuorten lukemisen ja lukutaidon edistäminen. Tarkoituksena on osallistaa opiskelijoita sekä suunnitteluun että itse toimintaan.

Lisäksi tarkoituksena on koota opetuspaketti, jota voidaan jatkossa hyödyntää Nurmijärven Keudassa ja Nurmijärven kirjastossa sekä mahdollisesti myös muissa Keski-Uudenmaan kunnissa.

Hankkeesta vastaa lasten ja nuorten kirjastonhoitaja Annika Herranen. Hanke käynnistyy tulevana syksynä ja päättyy vuodenvaihteessa 2022–23.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt myös Rakas – Ratamo- ja Kirkes-kirjastojen yhteistyön syventämiseen tähtäävään hankkeeseen 48 000 euron avustuksen.

Hanketta hallinnoi Nurmijärven kirjasto, joka kuuluu Ratamo-kirjastoihin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut