Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Urheilupuiston koulun saattoliikennejärjestelyjen puute huolettaa – "Toivoisin levennystä, jotta auton pystyisi pysäyttämään"

Klaukkalassa Urheilupuiston koulun liikennejärjestelyt puhuttavat lasten vanhempia. Huolestunut isä on ymmällään siitä, ettei koulun läheisyydessä ole kunnollista jättö- eikä hakupaikkaa, josta lapsen voisi poimia turvallisesti kyytiin päivän päätteeksi ja jättää koulupäivän alkaessa hänet autosta pelkäämättä, että lapsi jää paikalla pyörivien kymmenien autojen jalkoihin. Hän toivoisi koulun läheisyyteen levennyspaikkaa, sillä hänen mukaansa parkkipaikka on liian pieni, eikä siitä ole suojatieyhteyttä koululle, vaan lapset joutuvat kulkemaan tien yli vaarallisesti.

– Toivoisin, että tässä olisi levennys tai edes kiertosuunta, jotta auton pystyisi pysäyttämään, isä sanoo.

Hän on huolissaan lasten turvallisuudesta.

– Pelkään, että joku päivä joku kuolee tässä. Toivon merkattua ja valaistua jättöpaikkaa koulun puolelle tietä, hän sanoo.

Nurmijärven kunnan liikenneinsinööriin Pia Korteniemeen ei ole oltu yhteydessä liittyen Urheilupuiston koulun saattoliikennejärjestelyihin. Kuntotien-Kisatien liittymässä on suojatie kohdassa, jossa Kuntotien suuntainen jalankulku- ja pyörätie alkaa ja päättyy, ja liittyy suojatien kautta Kisatien jalankulku- ja pyörätiehen.

– Muita suojateitä ei olla tässä vaiheessa toteuttamassa Kuntotielle tai Kisatielle, koska suojatie edellyttää myös jalankulkuyhteyttä kadun molemmissa reunoissa. Toisin sanoen pelkät liikennemerkit ja ajoratamerkintä eivät riitä, Korteniemi sanoo.

Kunnollisia vanhempien saattoliikenteeseen liittyviä jättö- ja hakupaikkoja ei kyseisessä kohdassa Korteniemenkään mukaan ole. Hänen mukaansa Urheilupuiston koulu on todennäköisesti lähivuosina siirtymässä kokonaan toiseen paikkaan eikä tässä vaiheessa olla tekemässä parantamistoimenpiteitä kyseiseen kohtaan.

Isoniitun koulun eli Löydöskujan saattoliikennejärjestelyjä puolestaan ollaan parantamassa lähivuosina.

– Myös Maaniitun koulun saattoliikennejärjestelyistä saatiin palautetta ja toiveita, kun viime vuonna tehtiin turvallisen ja kestävän liikkumisen suunnitelmaa. Maaniitun koulun saattoliikennejärjestelyjä tarkastellaan lähivuosina, Korteniemi sanoo.