Onko tässä torstain hauskin "uutinen"? Enontekiö haluaa yhdistyä Nurmijärven kanssa

Suomen kolmanneksi suurin kunta, Enontekiö, haluaa yhdistyä Suomen väkirikkaimman kunnan eli Nurmijärven kanssa. Enontekiö tiedottaa asiasta osuvasti aprillipäivänä...

Humoristisen tiedotteen mukaan Enontekiön talouden hyvä nykytila on antanut mahdollisuuden miettiä tulevaa uusien näkökulmien kautta: Tulevaisuuden positiiviset mahdollisuudet kuten ympäristöajattelu, etätyöskentelyn lisääntyminen ja tämän mahdollistava digitalisaatio antavat tulevaisuuden suunnittelulle liikkumatilaa

– Toisaalta myös tiedossa olevat haasteet, kuten lähitulevaisuudessa häämöttävät investointipaineet ja kaupungistumisen aikaansaamat väestörakenteen muutokset ohjaavat kunnan päättäjiä pohtimaan uusia tapoja kunnan talouden ja elinvoimaisuuden kasvun ruokkimiseksi, Enontekiön tiedotteessa kerrotaan.

Tilanteen seurauksena kunnanjohtajan pöydälle on, kenties juuri aprillipäivänä, tuotu kuntaliitossuunnitelma. Päällimmäiseksi puheissa yhdistymiskunnaksi on noussut mikäs muukaan kuin ilmiökunta Nurmijärvi.

– Kuntaliitoksen voisi toteuttaa myös muun kuin naapurikunnan kanssa. Yhteinen fyysinen raja ei ole edellytys onnistumiselle. Näkisimme saavutettavat synergiaedut esimerkiksi Nurmijärven kanssa merkittävinä. Erilaiset palvelutuotannon hallinto- ja organisointikulut tippuisivat roimasti ja yhteinen kokonaisveroasteemme voisi jopa laskea, kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen maalailee tiedotteessa.

– Mikäli yhdistyminen Nurmijärven kanssa mahdollisesti joskus tapahtuisi, tuloksena olisi kertaheitolla Suomen sekä maantieteelliseltä alueeltaan, että väkiluvultaan rikkain kunta, jossa yhdistyisivät tunturilappi, kolmen maan raja sekä pääkaupunkiseudun läheisyys ja mahdollisuus kaupunkimaiseen asumiseen, jatkaa Enontekiön kunnanvaltuuston puheenjohtaja Seppo Alatörmänen (kesk.) veistelee tiedotteessa.

Mikähän mahtaa olla Nurmijärven kunnan vastaus yhdistymiseen?

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut