Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maskisuositus alakouluihin ja esiopetukseen ensi viikosta alkaen

Keusote on päättänyt laajentaa maskisuositusta koskemaan kaikkia alakoulun oppilaita vuosiluokilla 1.–6. sekä koululaisten iltapäivätoimintaa vuosiluokilla 1.–2. Myös HUS on antanut suosituksen maskien käytöstä 6–11-vuotiaille. Maskeja voidaan käyttää myös esiopetuksessa, esimerkiksi Nurmijärvellä maskisuositus koskee myös alkuluokkia ja muita koulujen tiloissa olevia esiopetuksen oppilaita.

Keusoten linjauksen mukaan alueen kunnissa otetaan maskeja käyttöön sitä mukaa, kun maskeja saadaan kouluille. Nurmijärvellä maskit otetaan käyttöön ensi viikosta alkaen. Kertakäyttöiset maskit jaetaan koulussa ja iltapäivätoiminnassa. Lapset opastetaan maskienoikeanlaiseen käyttöön. Oppilaat voivat halutessaan käyttää myös omia maskeja, joiden hankinnan ja huoltamisen jokainen perhe huolehtii itse.

Maskia voi käyttää halutessaan myös siirtymisissä ja ulkoilussa. Ulkona on tärkeää huolehtia turvaväleistä. Lisätietoa kasvomaskien käytöstä voi kysyä oppilaan omalta opettajalta ja iltapäivätoiminnan ohjaajalta.