Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SB-Pro jyräämässä taas finaaleihin – paikka finaalissa yhden voiton päässä

SB-Pro pelasi tammikuussa 2018 käyttöönotetussa Arkadia-hallissa 13 peräkkäistä voitollista pudotuspeliottelua. Pääsiäislauantaina tuli ensimmäinen tappio. Tamperelainen Classic kävi voittamassa joukkueiden ensimmäisen välieräkohtaamisen numeroin 2–3.

Vieraat päästettiin jo avauserässä kolmen maalin karkumatkalle. Kotijoukkueen kuparisen rikkoi Mirja Hietamäki vasta kolmannen erän alussa. Anu Raatevaara nosti loppuminuuteilla nurmijärveläiset maalin päähän, mutta tasoitus jäi tekemättä.

– Classicin maalit tulivat vähän kuin salama kirkkaalta taivaalta. Sen jälkeen se puolusti erittäin tiiviisti. Teimme toisaalta Classicin peittopelaamisesta hyvää, SB-Pron päävalmentaja Aki Vilander totesi tappiopelin jälkeen.

– Mutta meillä on tässä ottelusarjassa vielä aikaa näyttää vahvuutemme ja voimavaramme.

Niitä SB-Pro tosiaankin näytti jo pääsiäismaanantaina Lempäälässä. Classic pääsi yllättämään Pro-vahti Juulia Katajan vain kahdesti. Elina Vanhasen, Aino Tuokkolan, Elina Kujalan ja Jaana Lirkin osumien myötä nurmijärveläisryhmä tasoitti voitot.

Kolmas välieräpeli pelattiin keskiviikkona Klaukkalassa. Sen SB-Pro vei puhtaasti 8–1 ja nousi voiton päähän finaalipaikasta. Vasta 17-vuotias Mea Kiuru teki kotijoukkueen maaleista kaksi, kuten myös Kiurua tuplasti vanhempi Karoliina Kujala. Kiuru viimeisteli ensimmäiset pudotuspelimaalinsa ja sai samalla tililleen voittomaaliksi lopulta jääneen osuman (2–0). Hän pelaa ensimmäistä kauttaan naisten ylimmällä sarjatasolla. Kiurun saama vastuu on kasvanut kauden mittaan.

– Minun oli tällä kaudella tarkoitus pelata lähinnä junnupelejä. Mutta junnusarjat keskeytyivät koronan vuoksi. On ollut todella ihanaa kokea tätä vauhtia, ja tykkään, kun kaikki on muutenkin niin uutta, superlupaava vihtiläinen hehkutti.

Karoliina Kujalan ja Mea Kiurun lisäksi SB-Prolle maalasivat keskiviikkona Anu Raatevaara, Ina Leminen, Aino Tuokkola ja Jaana Lirkki.

– Puolustuspelin pitääkin olla tässä vaiheessa kautta kuosissaan, mutta hyökkäyssuuntaan pitää olla vielä tehokkaampi, päävalmentaja Vilander sanoi.

– Lauantaina on hommat tehtävä vielä paremmin.

Classic ja SB-Pro kohtaavat lauantaina kello 14 Lempäälässä. Tarvittaessa pelataan vielä sunnuntaina kello 17 Arkadia-hallissa. Toisessa välieräparissa Porvoon Salibandyseura on 2–1-voitoin niskan päällä oululaista SSRA:ta vastaan.