Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääsiäisyllätys Ashan tapaan – "Hyvän ruoan valmistaminen lähtee sydämestä"

Klaukkalalaiset kokivat pääsiäisen aikaan iloisen yllätyksen, kun sosiaalisessa mediassa tarjottiin ilmaiseksi kotitekoisia pizzoja. Herkkua riitti 20 ensimmäiselle.

Postauksen takana oli tuore klaukkalalainen Asha Singadia Kuronen.

Tempauksellaan hän halusi auttaa ja ilahduttaa uuden kotipaikkansa asukkaita ja myös tutustua heihin.

– Halusin saada heidät hymyilemään. Intialaisessa kulttuurissa ruoka on hyvin tärkeä asia, se yhdistää perheitä ja ystäviä. Kyse ei ole vain ruoan maistelusta, vaan ateria kokoaa ihmiset yhteen. Hyvän ruoan valmistaminen lähtee sydämestä, Asha sanoo.

Korona-aikana ihmisten kokoaminen ei kuitenkaan ole suotavaa. Niinpä Asha sopi kahdenkymmenen henkilön tai perheen kanssa pääsiäissunnuntaille ajan, jolloin nämä saapuivat noutamaan pizzaansa.

Kokkaamisen valmistelun hän aloitti lauantai-iltana, mutta varsinainen paistotyö tapahtui sunnuntaina. Näin pizzat olivat todella uunituoreita.

Intialaisessa kulttuurissa ruoka on hyvin tärkeä asia.

Asha Singadia Kuronen

– Esittäydyin ja juttelin kaikkien pizzaansa noutamaan tulleiden kanssa hetken. Halusin saada heidät tuntemaan itsensä arvokkaiksi.

Vastalahjaksi tempauksestaan Asha sai paljon kiitoksia ja jopa kukkasia.

Asha Singadia Kuronen on syntynyt Englannissa, mutta juuriltaan intialainen. Englannissa hän asui ensin Lontoossa ja myöhemmin Manchesterissa, josta muutti Suomeen viime lokakuussa.

Syynä muuttoon oli suomalainen miesystävä Mika Singadia Kuronen. Pariskunta avioitui marraskuussa. Koska aviopuoliso oli ennen ulkomaille muuttoaan asunut Klaukkalassa, se valittiin myös yhteiseksi kotipaikaksi.

Ennen Suomeen muuttoaan Asha kävi täällä useita kertoja tapaamassa miehensä perhettä. Hän kertoo viihtyvänsä hyvin Klaukkalassa, joka on hänen mielestään sopivan kokoinen ja yhteisöllinen asuinpaikka. Suomalaisissa häntä viehättää perhekeskeisyys, joka kuuluu myös intialaiseen kulttuuriin.

Aivan mutkatonta sopeutuminen Suomeen ja Klaukkalaan ei kuitenkaan ole ollut. Ulkonäöltään intialainen mutta brittiaksentilla puhuva Asha herättää osassa naapurustoa hämmennystä, ja ystävälliset tervehdykset jäävät välillä vaille vastakaikua.

– Suomalaiset tarvitsevat enemmän aikaa tutustuakseen, Asha arvelee.

Hän ei myöskään puhu vielä suomea, joten esimerkiksi työtä on vaikea löytää. Korona-aika ei helpota sen paremmin syön saantia kuin ihmisiin tutustumistakaan.

Englannissa asuessaan Asha teki konttoritöitä, kunnes kiinnostus ruoanlaittoon vei voiton.

– Lontoossa asuessa se oli harrastus. Manchesteriin muuton jälkeen naapurustoni rupesi laittamaan minulle ruokatoiveitaan postilaatikkoon ja ruoanlaitto muuttui ammattimaisemmaksi, Asha kertoo.

Hän on tehnyt ruokaa pikkutytöstä asti.

– Äiti on suurin inspiroijani ruoanlaitossa, ja hän on opettanut minulle myös sen, miltä ruoan tulee näyttää.

Puolisoaan Asha kehuu suurimmaksi tukijakseen ja ruokiensa faniksi. Myös tämän perheeltä hän on saanut kannustusta ja kiitosta kokkauksistaan.

Kun Ashan isä joitakin vuosia sitten kuoli syöpään, ja läheisten joukossa on useita tautiin sairastuneita, hän ryhtyi pohtimaan terveellisen ruoan ja hyvien raaka-aineiden merkitystä.

– Ihmiset eivät aina tiedä mitä syövät, hän miettii.

Ashan toiveena on, että hän voisi tulevaisuudessa pyörittää koko Suomessa toimivaa catering-alan ketjua, jonka pääruokalajina olisi pizza. Tarjolla olisi myös meksikolaista, intialaista ja italaista ruokaa.

Sitä ennen on edessä kuitenkin Klaukkalan valloitus, jonka hän on juuri aloittanut.

Ruokakokeiluihin menee paljon aikaa. Lisäksi Asha ulkoilee koiransa Pablon kanssa, käy juoksulenkeillä ja lukee. Hän pitää myös maalaamisesta ja piirtämisestä.