Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tukiasemalle lupa Maaniittuun – "ei estä puistoalueen virkistyskäyttöä"

DNA Oyj saa rakentaa matkaviestitukiaseman Maaniitussa Kirkonkylällä sijaitsevalle puistoalueelle. Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta myönsi poikkeamisluvan tiistaisessa kokouksessaan.

Lautakunta perustelee päätöstään sillä, että maston on määrä parantaa alueen matkaviestinverkon palvelukykyä, eikä lähimmistä mastoista ole sen mukaan mahdollista peittää haluttua kuuluvuusaluetta. Suunniteltu masto ei lautakunnan mukaan estä puistoalueen virkistyskäyttöä.

Tukiasema koostuu 42-metrisestä antennipylväästä ja laitesuojasta (10 m²). Hakijan mukaan myös muut teleoperaattorit ovat ilmoittaneet tarpeesta parantaa langatonta verkkoaan alueella.

Suunniteltu sijoituspaikka on Maaniitun peltoalueen reunassa, koirapuiston eteläpuolella. Maa-alue on kunnan omistuksessa.

Lähimmät asuinrakennukset sijaitsevat etelässä lähimmillään noin 110 metrin ja idässä 190 metrin päässä suunnitellusta mastosta. Maaniitun leikkipuistoon siitä on etäisyyttä noin 50 metriä, Maaniitun päiväkotiin noin 140 metriä ja Maaniitun kouluun noin 200 metriä.