Muutos sääntöön: Kunta hävittää jatkossa luvatta rannalle jätetyt veneet

Nurmijärven kunnalla on vuokrattavia venepaikkoja Röykän rannalla (kuvassa) ja Lähtelän rannalla. Taina Joutsen
Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Nurmijärven kunnalla on ollut hankaluuksia Sääksjärven Röykän rannalla ja Valkjärven Lähtelän rannalla sijaitsevien vuokrattavien venepaikkojen suhteen.

Rannoille on tuotu esimerkiksi yhä enemmän luvattomia veneitä, mikä vaikuttaa rantojen yleisilmeeseen, tukkii rannat sekä asettaa venepaikan vuokranneet epäoikeudenmukaiseen asemaan.

Lisäksi osa venepaikkamaksun maksaneista vuokraajista ei noudata veneilykauden päivämääriä.

Tilanteen seurauksena kunta on päivittänyt venepaikkasääntöään. Tekninen lautakunta hyväksyi uudistetun venepaikkasäännön maaliskuun alun kokouksessaan. Venepaikkasäännössä määritellään, kenellä on oikeus venepaikan vuokraamiseen sekä vuokrauksen menettelytavat ja periaatteet vuokraoikeuden uusimiseen. Säännössä määritellään myös perusteet vuokraoikeuden menettämisestä sekä annetaan ohjeita paikan käyttöön liittyvistä yksityiskohdista.

Nyt päivitetyssä venepaikkasäännössä määritellään, että kunnan hallinnoimille ranta-alueille jätettyihin veneisiin, joilla ei ole maksettua venepaikkaa, kiinnitetään siirtokehotus. Lisäksi kunta voi poistaa ja hävittää luvatta kunnan ranta-alueelle jätetyn veneen, jos venettä ei ole haettu pois kuukauden sisällä siirtokehotuksesta.

Tähän asti käytäntönä on ollut, että luvattomia veneitä on otettu kunnan varikolle talteen ja veneen on voinut hakea varikolta maksua vastaan. Tämä käytäntö ei kuitenkaan ole ollut toimiva.

Lisäksi päivitetyssä venepaikkasäännössä on määritelty sakkomaksu sellaisille veneille, jotka ovat laituripaikoilla veneilykauden ulkopuolella. Talveksi veneet on poistettava laitureista laitureiden huoltoa varten ja jäätymisestä aiheutuvien vahinkojen välttämiseksi.

Jatkossa veneen säilyttämisestä laituripaikalla veneilykauden ulkopuolella määrätään paikan vuokraajalle venepaikkahinnaston mukainen 50 euron sakko.

Lisäksi kunta voi poistaa laiturista veneilykauden ulkopuolella olevan veneen.

Mikäli tekninen keskus joutuu siirtämään veneen pois rannalta vuokra-ajan tai veneilykauden ulkopuolisena aikana, peritään venepaikan haltijalta siirtokustannukset.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut