Juuri nyt | Kesko suunnittelee isoa logistiikkakeskusta Nurmijärvelle

Kesko suunnittelee tontin hankintaa ja ison kaupanalan logistiikkakeskuksen rakentamista Nurmijärven Ilvesvuoreen.

Nurmijärven kunnanhallitus käsittelee ensi maanantain kokouksessaan tontin luovuttamista ja siihen liittyvää esisopimusta.

Nurmijärven kunta kertoo neuvotelleensa Keskon kanssa mahdollisuudesta toteuttaa Ilvesvuori pohjoisen alueelle kaupanalan logistiikkakeskus.

Keskon tavoitteena on rakentaa Ilvesvuoren alueelle keskus, joka palvelee koko K-ryhmän päivittäistavaratoimintaa tehokkaasti pitkällä aikavälillä tuotteiden varastoinnin, jalostuksen, tuotannon, välityksen ja edelleen jakelun osalta. Keskon julkaiseman tiedotteen mukaan K-ryhmän ja Keskon päivittäistavaratoimialan myynti ja markkinaosuus ovat kasvaneet merkittävästi. Tontin hankinnalla varaudutaan kasvun jatkumiseen myös tulevaisuudessa.

Keskus sijoittuisi uudelle Ilvesvuoren työpaikka-alueelle, eli Ilvesvuori pohjoisen alueelle Hämeenlinnan moottoritien tuntumaan. Logistiikkakeskukselle suunniteltu tontti on kooltaan 57 hehtaaria. Rakennusoikeutta alalle tarvitaan noin 300 000 kerrosneliömetriä.

– Suunniteltu logistiikkakeskuksen rakentaminen tapahtuisi vaiheittain tämän ja osin seuraavan vuosikymmenen aikana, Keskon tiedotteessa kerrotaan.

Logistiikkakeskuksen mahdollistaminen edellyttää lainvoimaiseksi tulleen Ilvesvuori pohjoisen asemakaavan muuttamista.

Nurmijärven kunnan ja Kesko Oyj:n on tarkoitus solmia hankkeesta tässä vaiheessa esisopimus.

Asiaa käsitellään maanantaina kunnanhallituksessa, mutta kunnan osalta esisopimuksen solmimisen hyväksyy lopulta kunnanvaltuusto.

Esisopimuksen hyväksynnän myötä kunta käynnistää alueella tarvittavan asemakaavamuutostyön.

Lopullinen kauppa on tarkoitus tehdä sen jälkeen, kun asemakaavamuutosaluetta koskeva kaavamuutos on lainvoimainen ja kyseinen muutettu kaava mahdollistaa suunnitellun logistiikkakeskuksen rakentamisen liikennejärjestelyineen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut