Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rokotebussi pysähtyy keskiviikkona Klaukkalassa – saatavilla yleisimmät rokotteet

Klaukkalassa on keskiviikkona 14. huhtikuuta mahdollista hankkia muutamia rokotteita, kun Suomen Rokotepalvelun bussi pysähtyy Kauppakeskus Viirin pihalla kello 15.30–18. Seuraavan kerran bussi kurvaa samaan paikkaan keskiviikkona 21. huhtikuuta kello 14–18.

– Lisäksi jatkamme touko–heinäkuussa vierailuita joka toinen viikko, Suomen Rokotepalvelun toimitusjohtaja Olivia Kuusinen kertoo.

Bussissa voi saada maksua vastaan yleisimmät rokotteet, kuten puutiaisaivokuume- (TBE), pneumokokki-, hepatiitti- sekä jäykkäkouristusrokotteet.

Rokotebussissa voi käydä rokottautumassa ilman ajanvarausta tai lääkärin lähetettä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on suositellut puutiaisaivokuumerokotteen ottamista muutamissa Etelä-Suomen ja rannikkoalueiden kunnissa. Nurmijärvelle suositusta ei ole annettu, sillä Nurmijärvellä ei ole todettu puutiaisaivokuumeen saaneita.

Suomen Rokotepalvelu toteaa kuitenkin tiedotteessaan, että puutiaisaivokuumetta (TBE) aiheuttava virus on levinnyt jatkuvasti yhä laajemmalle alueelle ja sama kehitys jatkunee tulevinakin vuosina.

Viime vuonna Suomessa todettiin ennätykselliset 91 TBE- eli puutiaisaivokuumetapausta.

Esimerkiksi viime vuonna Suomessa todettiin ennätykselliset 91 TBE- eli puutiaisaivokuumetapausta. Vuonna 2019 tapauksia oli 69. Taustalla on asiantuntijoiden mukaan puutiaisten leviäminen sekä suomalaisten lisääntynyt into

liikkua luonnossa.

– Punkit eivät ole elinympäristönsä suhteen nirsoja, mutta ne hyötyvät lauhoista talvista ja kosteista, lämpimistä kesistä. Samoista olosuhteista hyötyvät punkkien lisäksi niiden isäntäeläimet kuten kauriit, mikä tietenkin lisää punkkien menestymismahdollisuuksia, Turun yliopiston tutkija Jani Sormunen kertoo tiedotteessa.

Sormunen arvelee, että oma vaikutuksensa ennätyslukuihin voi olla myös ihmisten koronavuoden aikana kasvaneella innostuksella luonnossa retkeilyyn niin lähimetsissä kuin Suomen kesälomakohteissa. Punkinpureman voi saada vaikka Helsingin viheralueilla, mutta suurempi riski on luonnossa aktiivisesti liikkuvilla ihmisillä.

Rokotebussilla henkilön tehtäväksi jää saapua Rokotepalvelun autolle ja maksaa valittu rokote, muusta huolehtivat Suomen Rokotepalvelun sairaanhoitajat.