Ely-keskus: Raalan maankaatopaikan yva-vaikutukset riippuvat toteutusvaihtoehdosta

Uudenmaan ely-keskuksen mielestä Louhintahiekka Oy:n Raalan kiviainesten otto- ja maankaatopaikkahankkeen ympäristövaikutusten merkittävyys riippuu pitkälti valittavasta totutusvaihtoehdosta. Ely-keskus on antanut hankkeen ympäristövaikutusten arviointimenettelystä perustellun päätelmänsä.

Tuusulalainen Louhintahiekka Oy suunnittelee Raalaan Hämeentien ja Hynnänkorventien väliselle alueelle 44 ha suuruista kiviaineksen ottoaluetta, jota käytettäisiin myös pilaantumattomien maa-ainesten loppusijoitukseen.

Hankevaihtoehdossa 1 kalliokiviainesta louhitaan yhteensä noin 3 miljoonaa kiintokuutiota ja vaihtoehdossa 2 noin 6 miljoonaa kiintokuutiota. Hankkeen arvioitu kokonaiskesto on vaihtoehdossa 1 20 vuotta ja vaihtoehdossa 2 40 vuotta vaihtoehdossa.

Ely-keskus katsoo, että kummallakin hankevaihtoehdoilla on todennäköisesti merkittäviä vaikutuksia pintavesien tilaan ja kalastoon. Meluvaikutukset, pohjavesivaikutukset ja ilmastovaikutukset ovat yhteysviranomaisen arvion mukaan merkittäviä toteutusvaihtoehdossa 2.

Hankkeen luontovaikutukset voivat myös olla merkittäviä Vantaanjoen Natura 2000 -alueeseen kohdistuviin vaikutuksiin liittyvien epävarmuustekijöiden vuoksi.

Ely huomauttaa, että sen tarkastettavana olleessa arviointiselostuksessa esitetyt arviot hankkeen ympäristövaikutuksista ovat monelta osin riippuvaisia selostuksessa esitettyjen ympäristönsuojelutoimenpiteiden toteuttamisesta ja vaikuttavuudesta.

Elyn päätelmä ja siihen liittyvä kuulutus ovat nähtävillä 30.4. asti Uudenmaan Ely-keskuksen verkkosivuilla www.ely-keskus.fi/kuulutukset.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut