Yleisten alueiden kevätsiivoustalkoot käyntiin – nyt huomioitava koronarajoitukset

Siivoustalkoot alkavat taas, ja siivottavaa riittää varmasti aiempien vuosien tapaan. Kuvituskuva. Jaana Kosunen
Taina Joutsen

Taina Joutsen

Nurmijärven kunnan yleisten alueiden kevätsiivoustalkoot järjestetään perinteisesti huhti–toukokuussa, ja ne ovat osa kunnan Siistiksi-projektia. Näin tänäkin vuonna, vaikka koronaepidemia tuo omat rajoituksensa myös siivoustalkoisiin, kerrotaan Nurmijärven kunnan tiedotteessa.

Siivoustalkoille sopivia alueita ovat yleiset viheralueet, kuten metsiköt, puistot ja tien pientareet. Talkoissa kerätään pois vain luontoon kuulumatonta roskaa, ei eloperäistä ainesta kuten lehtiä tai risuja.

Kunta tarjoaa talkoisiin osallistuville yhteisöille ilmaisen jätesäkkien kuljetuksen Kiertokapulan jäteasemalle, kun se tilataan 26.4.–24.5. välisenä aikana Lassila & Tikanoja Oy:ltä.

Siivoustalkoiden järjestämisessä tulee huomioida voimassa olevat koronaepidemiasta johtuvat rajoitukset, kuten kokoontumisrajoitukset ja turvavälit. Hyvä tapa toimia on ensinnäkin sopia, mikä alue siivotaan ja mihin päivään mennessä siivousurakka on valmis. Ja tämän jälkeen päättää yhdessä, miten siivoojat vuorottelevat alueella minäkin päivinä, jotta toimitaan turvallisesti ja vastuullisesti, tiedotteessa opastetaan.

Kevätsiivoustalkoisiin osallistuvien ryhmien ja yhteisöjen vetäjät mainostavat itse tapahtumaa, esimerkiksi kyläyhdistysten Facebook-sivuilla ja alueen ilmoitustauluilla. Myös kunnan kotisivujen tapahtumakalenterissa on mahdollista mainostaa siivoustalkoita.

Koronarajoituksista johtuen kunnalla ei tänä keväänä ole mahdollisuutta jakaa jätesäkkejä toimipisteissään.

Siivoustalkoissa käytettävien jätesäkkien tulee olla ehjiä. Ne pitää sulkea ilmatiiviisti keruun päätteeksi kuljetusta varten.

Jätesäkit pitää jättää jäteauton tyhjennysreitin varrelle. Säkkejä ei haeta puistoista, metsästä eikä yli 10 metrin päästä ajoreitistä.

Siivoustalkoiden päätteeksi tilataan jätesäkkien nouto puhelimitse Lassila & Tikanoja Oy:ltä. Tilaus pitää tehdä 26.4.–24.5. välisenä aikana, jotta kuljetuskustannusten maksajana on Nurmijärven kunta. Tilauksen teko: Soita Lassila & Tikanoja Oy:n asiakaspalveluun, puh. 010 636 5000 (ma-pe klo 7–17). Ilmoita tilausta tehdessäsi mistä jätesäkit ovat noudettavissa, jätesäkkien määrä, yhteyshenkilön/talkooporukan vetäjän yhteystiedot ja maksajaksi Nurmijärven kunnan siivoustalkoot.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut