Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ministeriö myönsi Nurmijärvelle lähes 750 000 euroa avustusta – kohdistuu esi- ja perusopetukseen ja varhaiskasvatukseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Nurmijärven kunnalle lähes 750 000 euroa valtion erityisavustusta esi- ja perusopetuksen sekä varhaiskasvatuksen tasa-arvoa edistäviin toimenpiteisiin ja laadun kehittämiteen vuosille 2021–2022.

Esi- ja perusopetukseen avustusta myönnettiin 570 218 euroa ja varhaiskasvatukseen 175 000 euroa.

Ministeriön mukaan avustus mahdollistaa aiempaa yksilöllisemmän lasten ja nuorten oppimisen tukemisen ja auttaa vahvistamaan oppimista alueilla, joilla oppimistulokset uhkaavat jäädä matalammiksi. Esi- ja perusopetuksessa tasa-arvorahoitusta voidaan käyttää opettajien palkkaamiseen samanaikaisopettajiksi, ryhmien jakamiseen tai jakotunteihin sekä avustajien palkkaamiseen.

Varhaiskasvatuksessa tasa-arvorahoitusta voidaan käyttää lisähenkilöstön palkkaamiseen (varhaiskasvatuksen opettajat, varhaiskasvatuksen erityisopettajat, varhaiskasvatuksen sosionomit, lastenhoitajat tai avustajat) ja lapsiryhmien kokojen pienentämiseen. Lisäksi tehostetaan lapsen varhaiskasvatuksen ja esi- ja perusopetuksen järjestämisen kannalta välttämätöntä ja riittävän varhaista tukea

Avustus koskee vuosia 2021–2022. Kaikkiaan altionavustusta myönnettiin 117:lle varhaiskasvatuksen järjestäjälle yhteensä 24,6 miljoonaa euroa. Esi- ja perusopetuksen 181:lle järjestäjälle myönnettiin yhteensä 43,2 miljoonaa euroa.