Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi päiväkotia mukaan kaksivuotiseen esiopetuskokeiluun Nurmijärvellä

Kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun osallistuu Nurmijärveltä kaksi päiväkotia: Nukarin päiväkoti ja Klaukkalassa sijaitseva Ylitilantien päiväkoti. Asia selviää opetus- ja kulttuuriministeriön julkaisemista tiedoista.

Opetus- ja kulttuuriministeriö valitsi aiemmin tänä vuonna Nurmijärven kunnan mukaan kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun. Kokeilu tarkoittaa sitä, että ensi elokuussa viisivuotiaat eli vuonna 2016 syntyneet lapset aloittavat näissä päiväkodeissa esiopetuksessa.

Ministeriön mukaan Nukarin ja Ylitilantien päiväkodeissa esiopetuksen ryhmät muodostuvat niistä kohdejoukkoon kuuluvista lapsista, jotka ovat jo kyseisissä toimipaikoissa varhaiskasvatuksessa tai jotka eivät ole varhaiskasvatuksessa, mutta asuvat kokeilutoimipaikan alueella.

Nurmijärven kunta ilmoittaa myöhemmin koeryhmään kuuluvien lasten huoltajille mahdollisuudesta hakea kokeilutoimipaikassa järjestettävään kaksivuotiseen esiopetukseen.

Lapsen osallistuminen kokeiluun perustuu suostumukseen. Huoltajan tulee siis vielä erikseen hakea lapselle paikka kokeilusta.

Perheillä on myös oikeus kieltäytyä 5-vuotiaiden esiopetuskokeilusta ja jatkaa varhaiskasvatuksessa.

Koko maassa kaksivuotiseen esiopetukseen osallistuu 105 kuntaa.

Kokeilu kestää elokuun 2021 alusta toukokuun 2024 loppuun.

Syksyllä 2022 Nukarin ja Ylitilantien päiväkodeissa kokeiluun pääsevät osallistumaan myös osa vuonna 2017 syntyneistä lapsista.