Kunnan kesätyöpaikkoja haki 392 nuorta – valinnat tehdään arpomalla

Kunnan kesätyöpaikka aukeaa tänä vuonna 25:lle arvonnassa paikan saaneelle. Janne Laitinen

Nurmijärven kunnan kesätyöhaku päättyi sunnuntaina 21. maaliskuuta. Kunnan kesätyöpaikkoja on tänä vuonna tarjolla 25:lle nuorelle. Nuorisopäällikkö Merja Winha-Järvisen mukaan hakemuksia tuli yhteensä 585, hakijoita on yhteensä 392. Eniten nuoria kiinnosti kesätyö päiväkodissa. Niihin hakemuksia tuli 188, toiseksi suosituin oli kirjasto, johon hakemuksen laittoi 180 nuorta. Osa nuorista on saanut jo tietää tulleensa valituksi.

Valitut arvotaan kaikkien hakeneiden joukosta. Winha-Järvisen mukaan hakemuksia tuli sama määrä kuin aiempina vuosina. Hakemusten määrä on pitkällä tähtäimellä kuitenkin laskenut huomattavasti, sillä muutamia vuosia takaperin niitä tuli jopa 800.

Kesätyöntekijät valitaan arpomalla, mutta osa nuorista on voinut saada koko kesän kestävän työn muualta, jolloin hän ei ota kunnan tarjoamaa paikkaa vastaan. Tästä syystä kunnan työntekijät arpovat kaksinkertaisen määrän hakijoiden joukosta ja osalle saatetaan ilmoittaa valituksi tulemisesta vasta toukokuussa.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Nurmijärvellä sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut