Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pertsa ja Kilu -elokuvasta on tehty sopimus kansainvälisen myyntiyhtiön kanssa

Nurmijärveläisen Taavi Vartian käsikirjoittamasta ja ohjaamasta sekä Nelonen Median levittämästä Pertsa ja Kilu -elokuvasta on tehty sopimus kansainvälisen myyntiyhtiön kanssa. Elokuvatrilogian jatko-osan kuvaukset käynnistetään mahdollisesti jo talvella 2022.

Elokuvatrilogian ensimmäisen osan julkaisu elokuvateattereihin odottaa Suomessa sopivaa ensi-iltapäivää koronatilanteen takia. Ensi-iltaa on siiretty jo kolmesti.

Kaikkien aikojen Pertsa ja Kilu on itsenäinen 2. osa tekeillä olevaan trilogiaan. Se jatkaa kesällä 2020 Kotkassa kuvatun ensimmäisen elokuvan tematiikkaa. Kaikkien aikojen Pertsa ja Kilu yhdistelee elementtejä romaaneista Pertsa ja Kilu merellä, Pertsa ja Kilu kippareina sekä Saaresta nousi savua.

– Keskitymme tuomaan jatko-osaan modernin ja samalla ajattoman tarinan, joka kunnioittaa alkuperäisten tarinoiden henkeä. Kuten trilogian ensimmäisessä osassa, tässäkin on mukana toisaalta 50-luvun romantiikkaa, mutta samalla 2000-luvun stilisoituja näkymiä. Kaikki on mahdollista, kun kehys on sopivan fiktiivinen ja irrallinen nykypäivän arjesta, Vartia toteaa.

Tarkempia juonipaljastuksia jatko-osasta Vartia ei vielä paljasta, mutta siinä tullaan näkemään ensimmäisestä osasta tuttuja hahmoja.

– Tavoitteena on, että ainakin Olavi Kiiski (Pertsa), Oskari Mustikkaniemi (Kilu) sekä Sara Vänskä (Pirkko) tulisivat jatkamaan rooleissaan myös tulevissa elokuvissa, Vartia sanoo.