Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ulkoharrastukset pääsevät vähitellen käyntiin Keusoten alueella maanantaista alkaen – alakouluissa ei tarvitse käyttää kasvomaskeja

20-vuotiaat ja sitä nuoremmat voivat jälleen osallistua ryhmäharrastustoimintaan ulkotiloissa Keusoten kunnissa maanantaista 19. huhtikuuta alkaen.

Keusoten suosituksissa tähdennetään kuitenkin, ettei harrastuksissa saa syntyä lähikontakteja.

Sisätiloissa pääsevät harrastustensa pariin 2008-syntyneet ja sitä nuoremmat lapset. Tämä koskee yksilö- ja pienryhmäharjoittelua, kunhan ryhmässä on enintään 10 lasta. Tilat avataan vain varattuja vuoroja varten, eikä siis avoimeen käyttöön.

Keusote silti suosittelee omaehtoista ulkoilua ja yksilöharrastamista. Otteluita, kilpailuita, turnauksia, esityksiä tai tapahtumia ei järjestetä. Työpajoja ja kertaluonteisia vierailuja ei järjestetä.

Sen sijaan 2007 syntyneet ja sitä vanhemmat eivät vielä pääse jatkamaan sisätiloissa ryhmäharrastuksiaan. Yksilöharrastaminen on mahdollista.

Koronavirustartuntojen ilmaantuvuus on tasaantunut Keusoten ja HUS-alueella. Niin ollen välitöntä tarvetta käyttää kasvomaskeja alakouluissa ei Keusoten alueella ole.

Alakoulujen maskisuositusta käsiteltiin torstaina HUS-Uusimaan koronakoordinaatioryhmässä. Arviointi perustuu Keusoten alueen ja koulujen tartuntatautitilanteeseen.