Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotikenttä valttia salibandyfinaaleissa – SB-Pro ja Porvoon Salibandyseura voittivat omat kotiottelunsa

Salibandy: SB-Pro ja Porvoon Salibandyseura voittivat kumpikin vähemmän yllättäen oman kotiottelunsa naisten liigafinaalien avausviikonloppuna.

SB-Pro aloitti naisten salibandyliigan finaalit tuloksellisesti vahvasti, kun se kukisti Porvoon Salibandyseuran lauantaina kotonaan Arkadia-hallissa 6–2. Vieraat johtivat ensimmäisen erän jälkeen 2–1, mutta Pro-vahti Julia Kataja piti PSS:n loput kaksi erää nollilla.

Isossa roolissa voittopelissä olivat myös kaksi maalia naiseen iskeneet Meri-Helmi Höynälä ja Karoliina Kujala sekä Kujalan molemmat osumat (5–2 ja 6–2) upeasti syöttänyt Jaana Lirkki.

– Tasainen vääntö. Onneksi olimme tällä kertaa maalipaikoissa tehokkaita, ja jos vain kaksi menee omiin, on salibandyssa vaikea hävitä, totesi Höynälä, joka teki avausmaalin jo kolmannen peliminuutin alussa Aada Isometsän syötöstä ja vastasi voittomaaliksi lopulta jääneestä 3–2-osumasta Mirja Hietamäen sitä ennen tasoitettua.

Piskuisen Höynälän vielä piskuisemmat laitahyökkääjät Isometsä ja Aino Tuokkola värkkäsivät keskenään SB-Pron neljännen maalin. Tuokkola viimeisteli.

– Nyt sai ihan kunnolla painia, ja sehän on meidän kolmikkomme vahvuus, Höynälä naureskeli.

– Keskinkertainen esitys meiltä. Koneet eivät vielä lähteneet kunnolla käyntiin, totesi SB-Pron vastuuvalmentaja Aki Vilander ensimmäisen finaalin jälkeen.

– Mutta vain voitot lasketaan, ja joukkue teki kaikilla kolmella ketjulla hyvin töitä molempiin suuntiin. Siitä voi olla ylpeä.

Sunnuntaina Porvoossa nurmijärveläisillä oli odotetun vaikeaa. Kaksi vuotta sitten SB-Pro lähti sinne katkaisemaan finaalisarjaa suoraan neljännessä pelissä. Tuolloin PSS siirsi ratkaisun viidenteen peliin, ja siitä lähtien SB-Pro on nyt tehnyt kaikkiaan kuusi peräkkäistä hukkareissua Porvooseen. Tällä kertaa PSS:n paremmuus kirjattiin numeroin 4–2.

– Olimme parempia kuin Porvoossa pitkään aikaan, mutta ei sittenkään riittänyt, harmitteli Pron 1–1-tasoituksen avauserän lopulla viimeistellyt Karoliina Kujala.

SB-Pron toinen lohdutusosuma kirjattiin omaksi maaliksi. Ansio siitä kuuluu joka tapauksessa Aino Tuokkolalle.

– Lämpö tuli nyt toden teolla mukaan tähän ottelusarjaan, viittasi valmentaja Vilander todella intensiiviseen kamppailupelaamiseen.

– Vaikka meillä on kotietu, on meidän Porvoossakin voitettava. Mutta se vaatii laatusuorituksia ja vähemmän virheitä.

Kolmas finaali pelataan tänään keskiviikkona Klaukkalassa. Kotitappioihin ei SB-Prolla ole näköjään nyt varaa. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Lauantaina pelataan taas Porvoossa ja sunnuntaina Klaukkalassa.

Arkadia-hallissa keskiviikkona 21.4. kello 18.30 SB-Pro – PSS, F-liigan naisten 3. finaali. Tapahtumaan ei oteta yleisöä.