Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi oppivelvollisuuslaki sai hakijamäärät kasvamaan myös maarakennus- ja metsäalalla

Rajamäellä sijaitsevalla TTS Työtehoseuralla oli huhtikuun alussa päättyneessä toisen asteen yhteishaussa mukana rakennusalan perustutkinto, maarakennuskoneenkuljetuksen osaamisala sekä metsäalan perustutkinto, metsäkoneenkuljetuksen osaamisala. Molemmissa koulutuksissa hakijamäärät kasvoivat viime vuosista.

Oppivelvollisuuslain myötä ammatillisiin opintoihin ja lukioihin haki tänä keväänä tuhansia nuoria enemmän kuin edellisvuosina. Tämän vuoden 9-luokkalaiset ovat ensimmäinen vuosiluokka, jotka ovat niin sanotun pakkohaun edessä heidän oppivelvollisuusikänsä noustessa 18 vuoteen. Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen varsinaiseen hakuun osallistui valtakunnallisesti yli 3000 nuorta enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

– Onnistuimme koronavuonna tiedottamaan koulutustarjonnastamme webinaareilla, joita oli mahdollisuus seurata livenä tai jälkikäteen YouTubesta Työtehoseuran kanavalta, opinto-ohjaaja Leena Saarela sanoo.