Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saatko jo kesäkuussa kotipihasi kukoistukseen? Avoimet puutarhat -päivä etsii osallistujia

Puutarhakausi on alkanut jo huhtikuussa taimikasvatuksella ja muilla valmistelevilla töillä.

Nyt on myös aika ilmoittautua mukaan Suomen suosituimpaan puutarha-alan tapahtumaan, Avoimet Puutarhat -päivään 20. kesäkuuta. Tapahtuma on valtakunnallinen ja mukaan odotetaan 700 mielenkiintoista puutarhaa.

Parasta antia on päästä tutustumaan tapahtumassa niin yksityisiin, julkisiin ja kuin kaupallisiin kohteisiin, joissa useissa järjestetään erityistä ohjelmaa teemapäivänä.

Moni puutarha tarjoaa mahdollisuuden puutarhaelämysten lisäksi saada vinkkejä ja tietoa puutarhan hoidosta. Mukana on ollut myös kohteita, joissa voi nauttia kupin kahvia, kuunnella musiikkia tai hankkia itselleen uusia kasvituttavuuksia.

Ilmoittautuminen tapahtuu www.avoimetpuutarhat.fi -sivuilla luomalla sinne omalle puutarhalleen profiilin. Aikaisemmin mukana olleet voivat päivittää tietonsa ja vahvistaa osallistumisensa tänä vuonna. Teemapäivään ilmoittautuminen päättyy 24.5.

Yleisön pyynnöstä on mahdollisuus osallistua lisäksi Avoimet Puutarhat Kotisohvalla -versioon, jossa vajaan 10 minuutin videolla voi esitellä puutarhaansa yleisölle Youtube-kanavan kautta.

Virtuaaliesittelyt näkyvät varsinaisen tapahtuman jälkeen heinäkuun loppuun asti. Valmiin videoesittelyn viimeinen toimituspäivä on 7.6.

Puutarha saadaan kukoistamaan muun muassa hyvien kasvualustojen, kompostorien ja lannoitteiden avulla puutarha saadaan kukoistamaan myös ennen ja jälkeen teemapäivän.

Kekkilän uusien, monivaikutteisten lannoitteiden raaka-aineista suurin osa on kiertotaloudesta saatuja, ruokatuotannon sivutuotteita, jotka palautuvat puutarhassa hyötykäyttöön ympäristöystävällisesti varmistaen hyvän kasvun ja loistavan kukinnan.

Tämäkin sopii tapahtuman teemaan Opitaan yhdessä puutarhassa.

Tapahtuman järjestävät yhdessä Puutarhaliitto ry ja Svenska Trädgårdsförbundet rf.