Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kapteeni Kujala pelasti siipirikon SB-Pron – nurmijärveläiset johtavat finaalisarjaa 2–1

Huimaa draamaa tarjosi SB-Pron ja Porvoon Salibandyseuran kolmas finaalikohtaaminen keskiviikkoiltana Arkadia-hallissa. Käsikirjoitus oli kotijoukkueen kannalta vastoinkäymisiä täynnä, mutta niin vain Pro-kapteeni Karoliina Kujala ratkaisi joukkueelleen 4–3-voiton, kun jatkoerää oli nelisen minuuttia jäljellä.

SB-Pron ykköskentällisen puolustajalle Juulianna Sotalalle oli määrätty kahden ottelun pelikielto sunnuntaina Porvoossa tapahtuneesta päähän kohdistuneesta taklauksesta. Kentällisen keskushyökkääjänä normaalisti pelaava Elina Kujala oli nyt Sotalan paikalla ja Laura Hietamäki ykkösketjun keskellä Jaana Lirkin ja Karoliina Kujalan välissä.

Hietamäki otti haasteen hienosti vastaan ja laukoi avauserän lopussa kaksi komeaa maalia.

– Ykkösketjussa on niin kovia pelaajia rinnalla, että homman on siinä pakkokin toimia, sanoi loukkaantumisten vuoksi vaikeaa kautta tarponut Hietamäki.

Pelin puolivälissä, kun SB-Pro edelleen johti Hietamäen tuplalla 2–0, näytettiin molemmat maalit syöttäneelle Lirkille punaista korttia, kun hänen olkavartensa osui pallontavoittelutilanteessa vastustajaa päähän. Viiden minuutin alivoiman aikana PSS sai vain yhden maalin, mutta Lirkin ulosajon myötä SB-Prolta katosi kontrolloitu hyökkäyspeli kokonaan.

– Totta kai pelissä näkyy, kun maailmanluokan laituri joutuu pois, Hietamäki totesi.

– Mutta taas näytimme, että olemme sitkeä jengi.

Todellakin. Viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä PSS tuli tasoihin, mutta ajassa 57.36 Aada Isometsä survoi SB-Prolle 3–2-johdon. Vain parikymmentä sekuntia myöhemmin Meri-Helmi Höynälälle tuli harmittava virhe omalla kenttäpuoliskolla ja PSS pääsi taas tasoittamaan.

Jatkoajalla SB-Prota koeteltiin lisää, kun sekä Ina Leminen että Aino Tuokkola loukkasivat nilkkansa. Leminen pystyi palaamaan peliin ja käynnisti voittomaaliin johtaneen hyökkäyksen. Viimeisen syötön maaliin antoi pitkästä aikaa kokoonpanossa ollut Hanna-Mari Österberg.

Jo ennen Lirkin ulosajoa SB-Prolle oli tuomittu kolme kaksiminuuttista

– Alivoima alkoi painaa jaloissa. Siinä mielessä ei ollut optimitilanne, SB-Pron vastuuvalmentaja Aki Vilander kommentoi.

– Mutta hienosti taistelimme ja sotureita löytyi, vaikka rivit harvenivat.

Finaalisarja jatkuu lauantaina Porvoossa ja sunnuntaina Klaukkalassa. Jos ei SB-Pro ota viikonloppuna kahta voittoa, jatketaan tiistaina Porvoossa ja tarvittaessa vielä torstaina Klaukkalassa.

Arkadia-hallissa sunnuntaina 25.4. kello 17.00 SB-Pro – PSS, F-liigan naisten 5. finaali. Tapahtumaan ei oteta yleisöä.