Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lisää asuntoja Pratikankujalle – kerroksia enintään neljä

Nurmijärven kunta on muuttamassa Pratikankujan länsipuolella Kirkonkylällä sijaitsevan kortteli 2030 tontin 2 asemakaavaa (Pratikankuja 11). Tontilla sijaitsee vanha purettava asuinliikerakennus, jossa on viime vuodet toiminut lemmikkitarvikeliike Heiluhäntä. Liike lopetti toimintansa tammikuun lopussa.

Alue, jolla tontti sijaitsee, on pääosin Nurmijärven kunnan omistuksessa. Asemakaavan muutosluonnoksessa alue on osoitettu pääosin asuinrakennusten korttelialueeksi, jolle voi sijoittaa keskustaluonteista asuinrakentamista.

Korttelialueen rakennusoikeus ja suurin sallittu kerrosluku vaihtelevat valittavan toteutustavan mukaan. Rakennusoikeus vaihtelee noin 600 kerrosneliömetristä noin 1180 kerrosneliömetriin ja suurin sallittu kerrosluku välillä kahdesta neljään.

Asemakaavan muutos käynnistetään kunnan aloitteesta osana NUUKA-toimenpidesuunnitelmaa. Asemakaavoitus tutkii kunnan kannalta tarpeettomien kiinteistöjen ja maa-alueiden käyttötarkoituksen muutosta ja alueen myymistä asuinrakentamisen tarpeisiin.

Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta ilmoitti kokouksessaan 6. huhtikuuta asemakaavan vireille tulleeksi ja esittää kunnanhallitukselle, että se hyväksyy asemakaavan muutosluonnoksen ja asettaa sen nähtäville.