Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Museovirasto avustaa: Yleisö mukaan kuvaamaan rakennettua kulttuuriperintöä

Tuusulan kunnan/Tuusulan museon hanke, jossa ovat mukana myös Nurmijärven museo, Hyvinkään kaupunginmuseo, Keravan museopalvelut sekä Riihimäen kaupunginmuseo, on saanut ammatillisten museoiden innovatiivisille hankkeille vuodelle 2021 tarkoitetun avustuksen. Avustus on suuruudeltaan 28 000 euroa.

Museoviraston tiedotteen mukaan hankkeessa innostetaan yleisöä valokuvaamaan museoiden vanhoissa kuvissa esiintyviä paikkoja ja rakennuksia uudelleen. Näiden lisäksi yleisö kuvaa sellaista paikallista rakennettua kulttuuriperintöä, joista museoilla ei vielä ole kuvia.

Hankkeen tarkoitus on lisätä paikallisyhteisössä toimivien museoiden kontakteja alueensa asukkaisiin, kasvattaa kiinnostusta kulttuurimaisemaan ja rakennettuun ympäristöön sekä niiden hoitoon.

Tavoitteena on kehittää yhteisiä toimintamalleja, joiden avulla lisätään kokoelmien käyttöä ja otetaan paikalliset mukaan kokoelmien käyttöön ja kartuntaan. Hankkeessa saatu kuva-aineisto tuodaan yleisön saataville ja käyttöön.