Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL: Whatsapin päivityksenä tarjotaan vaaleanpunaista versiota – kyseessä on kuitenkin ansa

Whatsapp-sovelluksen käyttäjiä yritetään saada käyttämään vaaleanpunaista Whatsappia, joka on kuitenkin todellisuudessa haittaohjelma.

Huijauksesta kertoo Iltalehti, joka perustaa tietonsa Twitterissa olleeseen viestiin. Jutun mukaan huijarit ovat verhonneet haittaohjelman Whatsapp-päivitykseksi, jonka luvataan tarjoavan vaaleanpunaista väritystä sovellukselle perinteisen vihreän sijaan.

Haittaohjelmasta urkkii käyttäjää yrittäen kaapata tämän tilin. Huijaussovellusta levitetään Whatsappin sisällä ilmeisesti aiemmin kaapattujen tilien avulla.

Kun rikolliset ovat saaneet kaapattua käyttäjän tilin, ei siihen ole enää pääsyä. Lisäksi sovellus osaa piilottaa itsensä sen jälkeen, kun sovelluksen on ladannut, Iltalehti kertoo.

Jutun mukaan huijaussovelluksen havaitsi tietoturvatutkija Rajshekhar Rajaharia, joka kertoi asiasta omalla Twitter-tilillään esitellen tarkemmin sen toimintaa videolla. Tarkempaa tietoa siitä, kuinka yleinen huijaus on kyseessä, ei ole.

Jos ”vaaleanpunaisen Whatsappin” on päätynyt lataamaan puhelimelle, kannattaa sovellus poistaa Rajaharian mukaan heti ja kirjautua ulos Whatsapp Webiä käyttäviltä laitteilta.