Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Opiston kevätnäyttely 2021 Muutos avautui – virtuaaligalleriassa nähtävillä 200 työtä

Nurmijärven Opiston virtuaalinen kevätnäyttely 2021 Muutos on auennut. Nähtävänä on 200 opiston kuvataide- ja kädentaitoaineiden ryhmissä kuluneena lukuvuonna valmistunutta työtä.

Koulutuspäällikkö Päivi Takalan mukaan näyttelyyn tarjolla olevia töitä jouduttiin jonkin verran karsimaan. Koko vuonna tehtyjen töiden määrä taas on hänen mukaansa moninkertainen näyttelyssä nähtäviin verrattuna.

Näyttelyssä on mukana maalauksia ja piirustuksia, valokuvia, posliininmaalaustöitä, keramiikkaa sekä puu- ja tekstiilitöitä. Osa esillä olevista töitä on tehty lähiopetuksessa, osa etäopetuksen aikana.

– Marraskuun lopulla tuli Opistolle ohjeet, että lähiopetusta ei voi järjestää ja sitten siirryttiin etäopetukseen. Onneksi oli hyvässä muistissa edelliset etäopetukset ja käytännöt, Päivi Takala kertoo.

Taide- ja taitoaineissa siirryttiin hänen mukaansa etäopetukseen niin paljon kuin mahdollista. Osa kursseista jouduttiin kuitenkin perumaan ja osa järjestetään myöhemmin keväällä.

Etäopetus jatkuu edelleen. Osa kursseista on jo päättynyt, osa vielä aloittamatta.

– Loppukevään ja kesäkurssien opetuksen järjestämme suositusten mukaisesti, Takala sanoo.

Kevätkaudella 2021 on luotu hänen mukaansa täysin uusia etäkursseja, joihin on myös ilmoittautunut tarvittavat määrä oppilaita. Uusia etäkursseja on edelleen tulossa muun muassa grafiikasta.

– Uudet etäkurssit ovat tuoneet uutta asiakaskuntaa sekä luoneet mahdollisuuksia opettaa uudella tavalla. Etäily on sopinut toisille ja toisille taas ei. Tulevaisuudessa hybridikurssit ovat osa tarjontaamme.

Kevätnäyttelyyn pääsee tutustumaan Nurmijärven Opiston etusivulla osoitteessa nurmijarvenopisto.fi olevan linkin kautta.