Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SB-Pro päästi PSS:n niskan päälle – mestaruus katkolla tiistaina

Salibandy: SB-Pro joutui altavastaajaksi naisten liigan finaaleissa, kun se hävisi Porvoon Salibandyseuralle sekä lauantaina vieraissa että sunnuntaina kotonaan.

Naisten salibandyfinaaleissa oli menty kotivoitoilla kolme ensimmäistä peliä, ja sama tahti jatkui vielä neljännessäkin finaalissa lauantaina Porvoossa, kun paikallinen Salibandyseura voitti SB-Pron 3–1. Molemmat joukkueet olivat parantaneet vieraspelaamistaan ottelu ottelulta, ja sunnuntaina Arkadia-hallissa se sitten tapahtui: PSS ryösti kotiedun 2–5-lukemin. Samalla se siirtyi voitoissa 3–2-johtoon ja sai mahdollisuuden laittaa tiistaina sarjan poikki kotonaan.

Viikonlopun molemmissa peleissä tilanne oli vielä kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua tasan. Mutta sitten SB-Pro sortui virheisiin. Lauantaina Anu Raatevaara otti turhan riskin keskialueella ja sai kaksiminuuttisen estämisestä. 25 sekuntia myöhemmin omissa soi. PSS:n Ella Sundströmin laukaus muutti suuntaa Elina Kujalasta ja teki siitä maalivahti Juulia Katajalle mahdottoman torjuttavaksi. Viimeisillä sekunneilla PSS teki vielä yhden tyhjiin.

– Taisi väsymys vähän painaa, tuumi SB-Pron vastuuvalmentaja Aki Vilander Raatevaaran jäähystä.

– Vaikka meillä on hyvä alivoima, niin joskus se onnenkantamoinen vastustajalle tulee. Nyt meni Elinan kengän kautta yläkulmaan, Vilander harmitteli. Lauantainen tappio Porvoossa oli SB-Prolle jo kaikkiaan seitsemäs peräkkäinen PSS:n kotiluolassa.

Sunnuntaina Klaukkalassa Aada Isometsä vei SB-Pron johtoon jo toisen peliminuutin alkajaisiksi. PSS tuli melko pikaisesti rinnalle ja ohi. Toisessa erässä Mirja Hietamäki tasoitti 2–2:een. Tasalukemat säilyivät taululla pitkään, kunnes SB-Prolle tuli paha pallonmenetys keskialueella. PSS:n Milja-Maria Saarikoski, SB-Pron kakkosvalmentajan Sami Saarikosken tytär, iski armotta. Sen jälkeen PSS muotoili vielä numeroita omalta kannaltaan kauniimmiksi.

– Meidän pitää olla suoraviivaisempia ja röyhkeämpiä. Pitää toimittaa palloa luukulle ja hakata sieltä sisään, Mirja Hietamäki sanoi.

Kineesioteipit koristivat niin hänen kuin kaksoissisko Laura Hietamäenkin jalkoja. Mirja Hietamäki ei pelannut lauantaina lainkaan, siskokin vain yhden vaihdon. Kotipeliin konkarikaksikko oli kursittu kasaan.

– Olisihan se ihme, jos ei tässä vaiheessa kautta teippiä tarvitsisi, Mirja Hietamäki totesi. Mutta ”Hansonitkaan” eivät pystyneet kääntämään kurssia.

– Porvoo pelasi pallollisesti parhaan pelinsä tässä sarjassa. Kotitappiomme oli vastustajan hyvyyttä, valmentaja Vilander kommentoi SB-Pron kaikkien aikojen toista Arkadia-hallissa kärsittyä pudotuspelihäviötä.

– Ylivoimapelaamisen toimimattomuus kismittää. Yksikin onnistuminen saattaisi rentouttaa, mutta sitä ei nyt nähty, Vilander tuskaili.

– Henkilökohtaisista virheistä en lähde ketään tuomitsemaan. Pitää uskaltaa yrittää tehdä asioita. Jos ei uskalla, on vaikea kasvaa voittajaksi.

Kuudes finaalipeli pelataan tiistaina 28. huhtikuuta kello 18.30 Porvoossa.