Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Säästökeskuksen rähjäinen piha kunnostetaan Klaukkalassa – myös julkisivuremonttia suunnitellaan

Klaukkalan Säästökeskuksen piha-alueen kunto on vuosien ajan häirinnyt monen nurmijärveläisen silmää. Keskeisellä paikalla Klaukkalantien ja Kuonomäentien risteyksessä sijaitsevassa kiinteistössä toimivat muun muassa kirjasto, R-kioski ja Nordean Klaukkalan konttori.

Rähjäiseen piha-alueeseen on vihdoin luvassa parannusta.

– Haaveena on, että koko piha-alue saataisiin nyt sulan maan aikana tehtyä, sanoo tekninen isännöitsijä Sakari Elomaa Nurmijärven Kodeista.

Hänen mukaansa piha-alueesta on tehty viime syksynä korjausselvityksiä, jotka jatkuvat vielä.

– Joudumme Klaukkalan maapohjan vuoksi tekemään maanpohjaselvityksiä sen selvittämiseksi, mitä asfaltin alla olevassa maassa on, Elomaa kertoo.

Hän toivoo, että piha-alueen kunnostustyön kilpailutukseen päästäisiin alkukesän aikana.

– Pikkuisen olemme myöhässä, kun emme ole päässeet vielä kilpailuttamaan. Kaikki riippuu nyt siitä, millaisia urakoitsijoita saamme ja millainen aikataulu heillä on.

Piha-alueeseen kuuluu sekä ylä- että alaparkkipaikka. Elomaan mukaan yläparkkipaikan kunto ei ole kovin paha, mutta alaparkkipaikka on todella huonossa kunnossa. Talon takana olevaa R-kioskille johtavaa huoltotietä Elomaa kuvailee aivan mahdottomaksi.

Hänen mukaansa maamassoja ei ole alunperin piha-aluetta rakennettaessa vaihdettu riittävästi.

– Klaukkala on vanhaa merenpohjaa, eikä tätä ole huomioitu tarpeeksi piha-alueen pohjarakenteita tehtäessä, Elomaa kertoo.

Piha-alueen remontin yhteydessä tullaan kiinnittämään huomiota myös sade-, sulamis- sekä hulevesiasioihin. Myös vinot ja tekniikaltaan vanhentuneet pihavalaisimet uusitaan, mutta julkisivuihin kiinnitettyihin valaisimiin ei kajota. Syynä tähän on suunnitteilla oleva kiinteistön julkisivuremontti.

– Julkisivua on tutkittu ja korjattavuusselvitys teetetty kevään aikana. Suunnittelu jatkuu edelleen, eikä budjetissa ole vielä remonttiin tarvittavia rahoja, Elomaa selvittää.

Hän arvelee, että julkisivuremontti voisi ajoittua kesäkaudelle 2022.

80-luvun puolivälissä valmistuneen Säästökeskuksen katto uusittiin joitakin vuosia sitten. Muuten kiinteistössä on tehty vuosien varrella vain pienempiä huoltokorjauksia.

Säästökeskuksen julkisivu on luonnonkiveä ja rappausta. Luonnonkiven kunnostamisessa päästään Elomaan mukaan pitkälle pintoja pesemällä. Toisin on rappauksen laita, jonka kunnostamista on laiminlyöty.

– Nyt on katsottava tehdäänkö julkisivuun hätäpaikkauksia, ettei vahinkoja pääse tapahtumaan, hän sanoo.

Tällä kesäkaudella mahdollisesti käynnistyvää piha-alueiden remonttia varten on varattu rahaa talousarvioon. Hankkeen lopullisia kustannuksia Elomaa ei lähde tässä vaiheessa arvioimaan, kun kunnostuksen laajuudestakaan ei ole vielä varmuutta.

Käynnistyessään piharemontti tulee Elomaan mukaan vaikuttamaan kiinteistön käyttöön parkkipaikkojen osalta.

– Osa parkkipaikoista tulee kuitenkin olemaan koko remontin ajan käytössä, kiinteistössähän toimii yrittäjiä ja siellä on palveluja, joita kuntalaiset jatkuvasti käyttävät, hän lupaa.

Kiinteistö Oy Klaukkalan Säästökeskus on itsenäinen kiinteistöyhtiö, joka on kokonaisuudessaan Nurmijärven kunnan omistuksessa.