Aleksis Kiven patsas saa valkolakin vappuvideolla – patsaan lakittajaa ei paljasteta etukäteen

Perinteinen vapputapahtuma Aleksis Kiven patsaalla korvataan koronatilanteen takia tänäkin vuonna virtuaalitapahtumalla.

Kirkonkylässä sijaitseva Aleksis Kiven patsas saa valkovalkkinsa videon muodossa. Video julkaistaan Nurmijärven kunnan Youtube-kanavalla ja Facebook-sivuilla vappuaattona 30. huhtikuuta kello 12.  Videoon pääsee myös Nurmijärven kunnan verkkosivujen etusivulta osoitteesta www.nurmijarvi.fi.

Videolla nähdään tarina siitä, missä kaikkialla patsaalle mittatilaustyönä teetetty, halkaisijaltana peräti noin 70 senttiä oleva valkolakki on seikkaillut ja miten se päätyy Aleksis Kiven kivisille kutreille.

Viime vappuna Kiven patsaan lakitti virtuaalisesti kunnanjohtaja Outi Mäkelä. Vappuaattona julkaistavalla videolla selviää, mihin lakki on sen jälkeen joutui, ja miten se löytää tiensä takaisin Kiven patsaan päähän.

– Patsaan lakittajaa ei paljasteta etukäteen. Miksi näin on, selviää videosta, Nurmijärven kunnan kulttuuripäällikkö Mia Fagerström kertoo.

Aleksis Kiven patsas on lakitettu vapunaattona vuodesta 2006 lähtien.

Nurmijärven kunnan Instagramissa voi osallistua virtuaaliseen vapunviettoon jakamalla kuvia ja videota siitä, missä oma valkolakki tai muu vappuhattu seikkailee tänä vappuna. Kuntalaisia haastetaan osallistumaan, ja kertomaan kuvin, minkälaisia matkoja vappuhattu on tehnyt.

Aleksis Kiven patsas on lakitettu vapunaattona vuodesta 2006 lähtien.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut