Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elina Kujala vuorostaan tehopelaajana – SB-Pron mainio vierasesitys siirsi ratkaisun seitsemänteen peliin

Salibandy: SB-Pro pelasi kahteen vuoteen parhaan ottelunsa Porvoossa ja siirsi kulta- ja hopeamitalein jaon torstai-illaksi kotiareenalleen Klaukkalaan.

Porvoon Salibandyseura lähti tiistaina katkaisemaan naisten salibandyliigan finaalisarjaa kotihallissaan, kun se johti sunnuntaisen vierasvoittonsa jälkeen SB-Prota otteluvoitoin 3–2.

SB-Pro oli käynyt viimeisen kahden vuoden aikana Porvoossa häviämässä seitsemän kertaa putkeen. Mutta nyt pakkovoiton edessä nurmijärveläiset sellaisen nappasivat numeroin 3–4. Ratkaiseva seitsemäs finaaliottelu pelataan torstaina 29. huhtikuuta Arkadia-hallissa.

SB-Pro pelasi varsinkin ensimmäisessä erässä suorastaan ällistyttävän hyvin. PSS oli voittanut kotonaan kaikki tämän kevään aiemmat pudotuspelinsä, mutta nyt se jäi aseettomaksi omassa luolassaan.

– Tänään oli voittavia pelaajia kentällä, totesi SB-Pron vastuuvalmentaja Aki Vilander.

– Pelasimme pirun hyvin ja numerot olisivat voineet olla suuremmatkin. Mutta tästä sai joka tapauksessa vain yhden voiton, ja torstaina on sitten edessä ”superfinaali”. Onneksi tiedän, että meillä on pelaajia, jotka osaavat sellaisen tilanteen käsitellä.

Tiistaina Porvoossa ykköskenttä Jaana LirkkiElina KujalaKaroliina Kujala värkkäsi SB-Pron kaksi ensimmäistä maalia.

Karoliina Kujala viimeisteli Lirkin syötöstä ajassa 12.45 ja Elina Kujala kaksoissiskonsa esityöstä kolme ja puoli minuuttia myöhemmin. PSS:n Henna Uljua onnistui puolisen minuuttia sen jälkeen kaventamaan, kun onnekas kaaripallo putosi Pro-vahti Juulia Katajan selän taakse.

Toisen erän alkupuolella muun muassa Lirkillä ja Karoliina Kujalalla oli mainiot paikat kasvattaa nurmijärveläisjohtoa, mutta keskimmäisen 20-minuuttisen ainoan maalin teki PSS:n sveitsiläispuolustaja Céline Stettler hieman erän puolivälin jälkeen.

Niinpä kolmanteen erään lähdettiin 2–2-lukemissa. Erän alussa SB-Pro joutui tappamaan Emma Itäsen kaksiminuuttisen. Kovin suurta painetta ei kotijoukkue ylivoimapelissäkään saanut aikaiseksi.

Juuri ennen päätöserän puoliväliä SB-Pro iski 11 sekunnin sisään kahdesti. Ensin Aino Tuokkolan karvaus tuotti hyvän laukaisupaikan, ja hän pääsi itse sivaltamaan reikäpallon alakulmaan.

– Tuli tosi hyvään paikkaan. Se oli tahtomaali. Ensin taisi tulla huti, mutta sitten karvattiin pallo takaisin itsellemme ja laitettiin sisään, Tuokkola kertasi tärkeää osumaansa.

– Ei meillä ollut sunnuntain kotitappion jälkeen missään vaiheessa luovuttamisfiilis. Saimme siitä vain lisää tahtoa ja haluamme ratkaista sitten torstaina kotihallissa.

Tuokkolan maalin jälkeisestä aloituksesta pallo ajautui Pro-puolustaja Ina Lemiselle, joka sysäsi sen laidassa Elina Kujalalle. Kujala pääsi rauhassa etenemään laukaisupaikkaan ja iski alanurkkaan illan toisensa.

Kahdessa edellisessä pelissä PSS oli ratkaissut homman edukseen kahden ja puolen viimeisen minuutin aikana. Nyt se pääsi Fanny Holmbergin onnistumisella maalin päähän runsaat kolme minuuttia ennen loppua pelatessaan kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia, mutta nurmijärveläisittäin mustat hetket päättyivät tällä kertaa siihen.

– Nyt pelasimme oman maalinedustan tiiviimmin ja siivosimme pallot pois, totesi Tuokkola, finaalien ensikertalainen.

– Pientä oppimistahan tämä on minulle ollut koko ajan, mutta tosi hyvältä nämä pelit ovat maistuneet.

Elina Kujalan mukaan henkinen itsensä kokoaminen sunnuntain tappion jälkeen oli yllättävänkin helppoa.

– Sellainen kiukku jäi, että Porvoossa näytetään, ja loistavalla asenteella lähdimme peliin. Paikkoja oli suurempaankin voittoon. Onneksi viimeistelimme riittävän usein, sanoi Elina Kujala ja vakuutti, että tämän finaalisarjan vierasvoitot on nyt nähty.

Ratkaiseva seitsemäs finaalipeli pelataan Klaukkalassa torstai-iltana.