Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtuusto vahvisti: Keskolle 57 hehtaarin alue Ilvesvuoresta – "Yksi historian merkittävimmistä päätöksistä"

Nurmijärven kunnanvaltuusto päätti keskiviikon kokouksessaan . luovuttaa Kesko Oyj:lle noin 57 hehtaarin kokoiset tilat ja määräalat Ilvesvuoren yritysalueelta.

Kesko Oyj suunnittelee Ilvesvuori pohjoisen alueelle kaupanalan logistiikkakeskusta, joka palvelee K-ryhmän päivittäistavarakaupan toimintaa tehokkaasti pitkällä aikavälillä.

Logistiikkakeskuksen rakentaminen tapahtuisi vaiheittain tämän ja osin seuraavan vuosikymmenen aikana.

Aluerajaus saattaa vielä tarkentua hankesuunnittelun edetessä.

– Valtuuston päätös oli yksimielinen, ja asia on positiivisuudessaan todella merkittävä Nurmijärvelle. Uskon, että valtuusto on tänään tehnyt Nurmijärven kannalta yhden historian merkittävimmistä päätöksistä, kunnanjohtaja Outi Mäkelä kommentoi asiaa.

Keskuksen mahdollistaminen edellyttää lainvoimaiseksi tulleen Ilvesvuori pohjoisen asemakaavan muuttamista. Valtuuston iltaisen päätöksen jälkeen asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta päättää asemakaavan muuttamisen aloittamisesta kokouksessaan 4. toukokuuta.

Suunniteltu keskus edellyttää laajaa maa-aluetta ja rakentamista. Kaikkiaan keskukselle osoitettavaa kunnan omistamaa maata on alustavasti tarkastellen noin 57 hehtaaria. Rakennusoikeutta alalle tarvitaan noin 300 000 kerrosneliömetriä.

Alueen luovutushinta on 50 euroa kerrosneliömetriltä eli noin 15 miljoonaa euroa.

Valtuuston päätöksen mukaan luovutuksesta tehdään ensin esisopimus ja lopullinen kiinteistön kauppa sen jälkeen, kun esisopimuksessa mainitut kaupan edellytykset ovat täyttyneet. Esisopimus allekirjoitetaan kahden kuukauden kuluessa siitä, kun kunnanvaltuuston 28.4. tekemä päätös saa lainvoiman.