Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärvellä sitoudutaan yhteisen keskustelurauhan rakentamiseen - "Pidättäydymme vihamielisestä ja epäasiallisesta keskustelusta"

Nurmijärven kunnan valtuustoryhmät ja kunnan viranhaltijajohto julistivat keskiviikkona sitoumuksen yhteisen keskustelurauhan rakentamiseksi. Julistus annettiin Nurmijärven kunnanvaltuuston kokouksessa ja sen luki valtuuston puheenjohtaja Kallepekka Toivonen.

– Allekirjoitimme yhdessä sitoumuksen, jonka tavoitteena on lisätä rakentavaa vuoropuhelua, avoimuutta, suvaitsevaisuutta, luottamusta, yhteisöllisyyttä ja osallistumista Nurmijärven päätöksenteossa. Sitoumuksemme mukaisesti lupaamme tahoillamme pidättäytyä vihamielisestä ja epäasiallisesta julkisesta keskustelusta ja huolehdimme osaltamme omien toimijoidemme ohjeistamisesta ja sitouttamisesta asialliseen viestintään, Toivonen kertoo.

– Nurmijärven vahvuus on yhteisöllisyys ja ihmisten välinen yhteistyö. Haluamme yhdessä luoda keskustelukulttuurin, joka on yksilöä kunnioittava ja kannustaa osallistumaan, Toivonen lisää.

Julistuksessa mainitaan, että yhtenä vakavimmista julkisen keskustelun ilmiöistä on maalittaminen. Sisäministeriön määritelmän mukaan maalittamisen keinoja ovat muun muassa mustamaalaaminen, yksityisluontoisten tietojen levittäminen tai uhkaaminen.

– Maalittamisella pyritään muun muassa vaikuttamaan päätöksentekoon tai valmisteluun epäterveellä tavalla. Maalittamisen puuttumiseen on kuitenkin toistaiseksi rajallisesti työkaluja. Lainsäädännön uudistuksia odotellessa haluamme omalla toiminnallamme ja yhteisellä sitoumuksella muuttaa julkisuudessa käytävää keskustelua rakentavaan ja ihmisten perusoikeuksia, kuten kunniaa ja yksityisyyttä kunnioittavaan suuntaan, Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä sanoo.