Valtuustoaloite: Ulkoilu- ja matkailualueiden pysäköintiä tulee kehittää – "Osa positiivista kuntakuvaa"

Kirkonkylässä sijaitsevan Myllykosken parkkipaikat ovat usein tupaten täynnä autoja, kun ihmiset suuntaavat joukolla luonnonhelmaan.

Jutta Halminen

Nurmijärven kokoomuksen Visa Tarikka esittää valtuustoaloitteessaan, että keskeisten ulkoilu- ja matkailualueiden pysäköintiä tulisi kehittää. Tarikan mukaan Nurmijärvellä on monia luonto- ja virkistyskohteita, jotka keräävät kävijöitä oman kunnan lisäksi myös lähikunnista. Kulunut korona-aika on saanut ihmisiä liikkumaan entistä enemmän, mikä on tuonut esiin myös tarpeita parantaa muun muassa näiden ulkoilukohteiden pysäköintijärjestelyjä, niiden opastuksia ja roska-astioita koskevia näkökohtia.

– Esimerkiksi Myllykoskella on pysäköity urakalla myös Siippoontien varteen ja Kuhakoskella tilanne on kärjistynyt selvimmin, sillä siellä osa autoilijoista pysäköi yksityisten ihmisten pihoihin, Tarikka kirjoittaa aloitteessaan.

Aloitteen mukaan asioiden selvittämisen jälkeen ohjelma parannuskohteista hyväksytään teknisessä lautakunnassa ja pienemmät asiat voidaan hoitaa normaalina alueiden kunnossapitona. Lopulta toteutus tapahtuisi kiireellisyyden mukaan Nuuka-ohjelman sallimassa aikataulussa kuntastrategian toteutusta tukien.

– Paikkojen pysyminen siistinä ja helppo saavutettavuus ovat osa sitä positiivista kuntakuvaa, mitä kunnan sisällä ja kunnassa vieraillessa halutaan liikkujille luoda. Kun kunta tietoisesti panostaa matkailun merkityksen kasvamiseen, myös sitä tukevien asioiden pitää olla kunnossa, Tarikka kirjoittaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut