Valtuustoaloite: Kortteli- ja lähikaupat tulee huomioida kaavoituksessa – "Ovat oman alueensa sydän"

Valtuustoaloitteessa toivotaan lähikauppojen huomiointia kaavoituksessa. Taina Joutsen

Jutta Halminen

Nurmijärven kokoomuksen Visa Tarikka sekä keskustan Kalle Mustonen vaativat keskiviikon valtuuston kokouksessa jättämässään aloitteessa huomioimaan kortteli- ja lähikaupat kaavoituksessa. Aloitteen mukaan kortteli- ja lähikaupat ovat oman alueensa sydän.

– Haikalan Alepa, Röykän K-Market, Lepsämän grillikioski jne., ovat suosittuja lähialueiden asukkaiden keskuudessa. Usein myös lähialueiden ulkopuolisten keskuudessa, jos palveluntarjonnassa on jotain ainutlaatuista, kuten Klaukkalan Alepalla 24 h -aukioloaika, Tarikka ja Mustonen kirjoittavat aloitteessaan.

Heidän mukaansa uusissa kaavoissa kortteli- ja lähikauppoja ei ole huomioitu lainkaan.

– Muun muassa alueellisesti ja asukasmäärältään suurelle Pikimetsä & Vanha-Klaukka -alueelle ei ole kaavoitettu ainoatakaan paikkaa korttelikaupalle tai kioskille, vaikka kyseessä on useiden tuhansien ihmisten asuinalue, aloitteessa kirjoitetaan.

Kortteli- ja lähikaupat sekä kioskit lisäävät aloitteen mukaan mm. asukasviihtyvyyttä, liikenneturvallisuutta ja vähentävät liikenteen päästöjä. Allekirjoittaneet esittävät, että Nurmijärven kaavoituksessa huomioidaan kortteli- ja lähikauppojen sekä kioskien tärkeys.

– Kaikissa kaavoissa tulee aina harkita asiaa, ja varata tilaa kyseisille lähipalveluille mahdollisuuksien mukaan, Tarikka ja Mustonen summaavat.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut