Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtuustoaloite: Nurmijärven laadittava oma korona exit -suunnitelma

Nurmijärven SDP:n ja Vasemmistoliiton tuoreessa valtuustoaloitteessa toivotaan Nurmijärven laativan oman korona exit -suunnitelmansa, jossa arvioidaan pandemian vaikutukset kuntalaisille ja toteutetaan tehokkaita keinoja koronakriisistä toipumiseen.

– Vaikka rokotusmäärien kasvaessa olemme siirtymässä kohti valoisampia aikoja pandemian osalta, sen jälkiä tullaan korjaamaan vielä kauan, aloitteessa kirjoitetaan.

Koronapandemian vaikutukset näkyvät kaikissa kunnissa, niin palveluissa, elinkeinoelämässä, kulttuurissa kuin hyvinvoinnissakin. Jälleenrakennus ja jälkihoito eivät ole vain valtakunnallinen asia, vaan myös jokaisen kunnan asia.

Aloitteen mukaan Nurmijärvellä yrityksiä on suljettu ja ihmisten elämää rajoitettu. Kulttuurielämä on ollut pysähdyksissä ja seuratoimintaa on pitänyt rajoittaa. Liikuntapaikat ovat olleet suljettuna.

– Pandemia uhkaa lisätä eriarvoisuutta ja heikentää kuntalaisten hyvinvointia.

Koronaepidemialla on ollut sosiaali- ja terveysministeriön ja monien lapsialan järjestöjen selvitysten mukaan huomattavat vaikutukset lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointiin ja oikeuksien toteutumiseen, aloitteessa muistutetaan.

– Työttömyyden lisääntymisen ja pitkittymisen negatiiviset vaikutukset kuntalaisille ulottuvat laajalle. Ikäihmisten eristys on vaikuttanut haitallisesti heidän toimintakykyynsä ja hyvinvointiinsa, aloitteessa kirjoitetaan.

Aloitteen mukaan koronakriisin jälkihoidossa on Nuuka-ohjelmasta huolimatta olennaista satsata palvelujen saavutettavuuteen, varsinkin kun valtio on kohdentanut myös Nurmijärven kunnalle hyvin runsaasti avustusmäärärahoja koronan takia.

–Pandemian aikana syntynyttä oppimis- ja hoitovelkaa on lyhennettävä. Peruspalvelut luovat turvallisuutta ja turvaverkkoja, joilla yksilöt selviytyvät kriisistä. Siksi Nurmijärven kunnan on selvitettävä koronapandemian vaikutukset ja panostettava peruspalveluihin osana varautumista, rajoitusten purkua ja koronapandemian jälkihoitoa, aloitteessa sanotaan.