Nurmijärven kunnan tulisi ostaa osuus rokotteita kehittävästä yhtiöstä? Aiheesta jätettiin valtuustoaloite

Aloitteen mukaan rokotetutkimuksesta voisi saada merkittävää tuottoa. anton soinne

Jutta Halminen

Nurmijärven perussuomalaisten valtuustoryhmä esittää keskiviikkona jättämässään valtuustoaloitteessaan osuuden ostamista yhtiöstä, joka tutkii ja kehittää rokotteita. Aloitteen mukaan Nurmijärven kunnan tulisi selvittää kunnan mahdollisuuksia ostaa osuus yhtiöstä, joka tutkii ja kehittää rokotteita, erityisesti Covid-19 viruksen torjuntaan.

– Omistusosuudellaan kunta tukisi rokotetutkimusta ja voisi myös saada tästä merkittävää tuottoa. Rokote Laboratories Finland Oy:n toimiala kehittää covid-19-torjuntaan nenäsumuterokotetta, jonka perustana on geenisiirtoteknologia. Rokotteen annostelutavaksi on valittu nenäsuihke, koska virus tarttuu luonnostaankin hengitysteiden kautta. Kehiteltävä rokote näyttäisi antavan laajemman immuunivasteen kuin pistosrokotteet ja mahdollisesti estäisi myös viruksen tarttumisen, aloitteessa kirjoitetaan.

Aloitteen mukaan rokote ei mitä ilmeisemmin aiheuta veritulppariskiä. Rokotetta voitaisiin lisensoida globaalisti.

– Yritys käy rahoitusneuvotteluita useiden osapuolien kanssa, jotta tuote saataisiin riittävästi testatuksi ja tuoduksi markkinoille, aloitteessa kirjoitetaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut